Geleceğin neslinin seçimi

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin neslinin seçimi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2002 01:56

2002 yılında gerçekleştirdiği organizasyonlarda 19 yabancı ve 26 yerli DJ'le 28 bin kişiyi bir araya getiren Future Generation grubu FG Clubbing serilerine devam ediyor. FG Clubbing Winter Sessions Vol. 4 partisi 19 Nisan gecesi Taksim'deki Underground'da gerçekleşecek.

19 Nisan'da Coca Cola Light, Sony Ericsson ve Carlsberg sponsorluğunda gerçekleşecek FG Clubbing Vol. 4'ün yıldızı Londra'dan Tom Stephan. DJ'liğe dünyanın en ünlü DJ'lerinden Junior Vasquez ile başladı Tom Stephan. İsmini Kylie Minogue, Armand Van Helden, Basement Jaxx ve Pet Shop Boys gibi isimlere yaptığı remixlerle duyuran Tom Stephan, bugün Ministry Of Sound, Cream gibi dünya çapında organizasyonların aranılan isimlerinden biri. Aynı zamanda New York'un en ünlü kulübü Twilo'nun resident DJ'i olan Tom Stephan, 19 Nisan'da ilk kez Türkiye'de çalacak. Saat 22.30'da başlayacak gecede Tom Stephan'a Türkiye'de progressive müziğin en iyi isimlerinden olan Bee Gee eşlik edecek.


Sessiz sinemaya canlı müzik


Modern İngiliz müziğinin önde gelen topluluklarından Cinematic Orchestra, bir sessiz sinema klasiği sayılan Dziga Vertov'un ‘‘Film Kameralı Adam’’ının 16 ve 17 Nisan geceleri saat 21.30'da gösterimleri sırasında filme özgün müzikleriyle eşlik edecek.


Cinematic Orchestra'nın Cemal Reşit Rey Konser Salonu'ndaki performansı 1920'li yılların sonunda bir Rus kentinin günlük yaşamını çarpıcı görüntülerle yansıtan filmin bir tür ‘soundtrack’ini oluşturacak. Cinematic Orchestra bu performanslarını, yarısı doğaçlamadan, yarısı da daha önceden bu film için özel olarak geliştirdikleri düzenlemeleri çalarak oluşturacak. Sessiz sinema ve modern müzik gibi görünürde birbirine zıt iki farklı sanat disiplinini bir araya getiren bu özgün sanat etkinliğinde Türkiye'deki hayranlarıyla ilk kez buluşacak olan grup, modern cazı elektronik ve deneysel öğelerle kaynaştıran müziğiyle büyük bir takipçi kitlesine sahip.

60 ve 70'lerin modern cazına özgün tınıları ve film müziklerinin dramatik atmosferini, elektronik efekt ve örnekleme (sample) teknolojisini kullanarak, dijital seslerle kaynaştıran Cinematic Orchestra, müziğinde organik seslerle modern dijital tınıları özgün bir biçimde harmanlıyor. Canlı performanslarında ise imgelere dayalı atmosferik müzikler yaratıyor.

Topluluk, kurucusu Jason Swinscoe'nun (sampler ve efektler) önderliğinde, Tom Chant (soprano ve alto saksofon), Luke Flowers (davul), Phil France (akustik bas), Patrick Carpenter (pikaplar ve efektler) ve John Ellis (tuşlu çalgılar)'dan oluşuyor.

Cinematic Orchestra'nın eşlik edeceği ‘‘Film Kameralı Adam’’, Sovyet belgesel sinemasının ustası Dziga Vertov'un gün doğumundan gün batımına kadar bir Sovyet kentinin portresini çizen ünlü bir klasiği.

Bilet fiyatları: Tam: 15 milyon TL; Öğrenci + 65 yaş ve üstü: 10 milyon TL. Bu özel gösterinin biletleri, 10 Nisan'dan itibaren de İKSV Binası'ndan (İstiklal Caddesi, No: 146: Kat: 3) satın alınabilir.


Taxim Shaft'ta Soundtrack partisi


Taxim Shaft, parti vesilesiyle dolu dolu bir program sunuyor konuklarına. Film müziklerinin yanı sıra sinevizyondan müzik eşliğinde film gösterimi yapılacak. Ama en önemlisi geceye katılanlar pek çok hediyeye sahip olacak. Yapılacak çekilişte onlarca CD, VCD, film posterleri ve kitap dağıtılacak. Bir de kısa bir dans gösterisi yapılacak.

Eski, yeni, aşk, macera, İngiliz ya da Fransız pek çok filmin müziklerinin çalınacağı gecede isterseniz kendi arşivinizden getireceğiniz soundtrackleri de çaldırabilirsiniz. Gecenin müzikleri Replikas'ın davulcusu Orçun Baştürk ve İngiliz DJ Thesis tarafından çalınacak. 22.00-04.00 arasında gercekleşecek partinin giriş ücreti. 10 milyon lira ve ilk içki ücretsiz.

Taxim Shaft bu ay içindeki diğer etkinlikleri şöyle: 11 Nisan Radyo Boğaziçi Müzik Geceleri IV, 14 Nisan Bora Uslusoy, 16 Nisan Önder Focan ve 18 Nisan Replikas konseri. Meşrutiyet Cad. No:81 Galatasaray 212 252 53 76 seruvenciler@yahoo.co.uk


25 Nisan akşamı, Taxim Shaft'ta gelenler bir film müzikleri partisine katılma fırsatı yakalayacaklar. Festival nedeniyle nisan ayını bol sinemalı geçiren İstanbullular, bu geceyi de tüm zamanların en güzel film müziklerine ayıracak.


Main Production bünyesinde çalışan DJ Yeliz ve DJ Hakan bu cumartesi gecesi Dulcinea'da çalacak.

Basatap elektronik ortamda yayın yapan bir elektronik müzik dergisi. www.basatap.com adıyla yayına giren Basatap'ın ilk sayısının konu başlıkları şöyle: F..k Acid House!, This is Acid Jazz!': Gilles Peterson, EPM 101: Fisherspooner'la Elektro Pop'a, Giriş Pop'un Anarşist solcuları: Noir Desir, Elektronika'nın 20 Albümlük Geçmişi: Chicago, deneysel avant-pop'u ve Jim O'rourke, Elektro'nun kalbi: Break-beat'ler ve Elektro Ajanda.

Garanti Bankası'nın sponsorluğunda Babylon'da gerçekleştirilen Garanti Caz Yeşili konserlerinin Nisan ayı programında, Roy Hargrove Group yer alıyor. 17-18 Nisan tarihlerinde iki konser verecek grubun Grammy ödüllü trompetçisi Roy Hargrove'a saksofonda Justin Robinson, piyanoda Eric Lewis, basta Dwayne Burno ve davulda Willie Jones III eşlik edecek. Diamond In The Rough adlı ilk albümünü 1989 yılında yapan Roy Hargrove; Billy Higgins, Stanley Turretine, Brandford Marsalis, Joshua Redman, Horacio 'el Negro' Hernandez gibi sanatçılarla birlikte çeşitli gruplarda çaldı. Sanatçı, Afro-cuban geleneğinin izini sürdüğü 'Habana' albümüyle 1998 yılında Grammy ödülü aldı. Roy Hargrove, Charlie Parker'in eserlerini yeniden keşfettiği alışılmadık repertuvarıyla, bir doğaçlama ustası olarak tanındı. 17 Nisan Çarşamba akşamı saat 21.30'da, 18 Nisan Perşembe akşamı ise 23.00'te başlayacak konserlerin biletleri, Babylon ve Biletix gişelerinden temin edilebilir.

Mert Yücel'in bir tribal house klasiği olan Underground Sound Of Lisbon 'So Get Up'a yaptığı ve Omid 16B, Barry Gilbey, Desyn Masiello gibi dj'lerin chartlarına giren remiksi tribal house'un önde gelen label'larından Kaos Record tarafından K60 katalog numarasıyla yayınlandı. Dört remiks ve iki plaktan oluşan pakette ayrıca Eric Kupper, Dan Robbins ve Low End Specialists'inde remiksleri bulunuyor. Ayrıntılı bilgi için www.mertyucel.com


etkinlik takvimi


Alman Progressive sahnesinin altın çocuğu Oliver Moldan 13 Nisan gecesi Underground'da. Timo Maas, John Digweed ve Deep Dish ile yan yana çalan Oliver, Almanya'nın superstar'ı Timoo Maas'ın da bağlı olduğu Ingiliz plak şirketi Hope Recordigs ile anlaşmalı. Prodüksiyonları da DJ'liği kadar etkileyici olan Oliver'in Cowboy Song adlı single'i 22 Ekim'de piyasaya çıktı. Bu gecede Oliver'e eşlik edecek olan DJ' ise Fuchs. 23.00 da başlayacak olan her iki gece için giris ücreti 15 milyon TL. Ayrıntılı bilgi için: www.gateproduction.com


HAFTANIN LİSTESİ


Bu haftanın listesi Q Dergisi'nin son sayısından

1 Sting&The Police The Very Best Of

2 Dido No Angel

3 Enrique Iglesias Escape

4 Kylie Minogue Fever

5 Boyz ll Men Legacy-The Greatest Hits

6 Stereophonics Just Enough Education

7 Nickelback Silver Side Up

8 S Club 7 Sunshine

9 Westlife World Of Our Own

10 Ja Rule Pain Is Love
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!