Geleceğe Dönüş filminde zaman makinesi kim tarafından icat edildi?

Güncelleme Tarihi:

Geleceğe Dönüş filminde zaman makinesi kim tarafından icat edildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2019 10:42

Doktor Emmett Brown ve Marty Mcfly'ın bir zaman makinesi ile gelecek ve geçmişe olan yolculuklarını konu edinen Geleceğe Dönüş filmi, toplamda üç seri olarak çekilmiştir. Geleceğe Dönüş filmi için serinin devamının gelmesini istemeyen yönetmen Robert Zemeckis, yeni filmin ancak kendisi öldükten sonra çekilebileceğini belirtmiştir. Peki, Geleceğe Dönüş filminde zaman makinesi kim tarafından icat edilmiştir? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Geleceğe Dönüş filmi üzerinden 34 yıl geçmesine rağmen hala popüler filmler arasında yer almaya devam ediyor. Kültürel tarih ve estetik olarak önemli filmler arasında seçilen Geleceğe Dönüş, Dr. Emmett Brown tarafından icat edilen bir zaman makinesi ve devamında gerçekleşen olayları konu ediniyor.

DOKTOR EMMETT BROWN

Doktor Emmett Lathrop "Doc" Brown, Geleceğe Dönüş serisindeki kurgusal bir karakterdir. Karakter, serinin 3 filminde de canlandırıcısı olan Christopher Lloyd ile özdeşleşmiştir. Dan Castellaneta tarafından seslendirilen karakter, seriye göre ilk zaman makinesi olan DeLorean'in mucididir. Karakterin görünümü ve tavırlarının Albert Einstein'dan ilham alındığı söylenebilir.

Dr. Emmett Brown, Empire dergisinin 2008 yılında yayınladığı Tüm Zamanların En İyi 100 Film Karakteri (The 100 Greatest Movie Characters of All Time) listesinde 76. sırada yer almıştır.

Haberin Devamı

Karakter 1914 yılında doğmuştur. Kendisini "bütün bilimlerin öğrencisi" olarak tanıtması onun tutkulu bir mucit olduğunu göstermektedir. Bilim adamları onun rol modelleridir. Köpeğine verdiği Copernicus ve Einstein isimleri ve laboratuvarında bulunan Isaac Newton, Benjamin Franklin, Thomas Edison ve Albert Einstein portreleri buna kanıt olarak gösterilebilir. Karakterin en sevdiği yazar ise Jules Verne'dir. Jules ve Verne isimlerinde iki çocuğu olması bu sevginin göstergesi olarak kabul edilebilir.

Çevresinde olup bitenleri pek takmayan Emmett Brown'ın garip, eksantrik ve çılgın biri olduğu söylenebilir. Gözlerini fal taşı gibi açıp "Great Scott!" dediği jestiyle akıllarda yer tutar. Pek fazla arkadaşı olmayan karakterin tek arkadaşları Marty ve Marty'nin sevgilisi Jennifer'dır. Buna rağmen filmde Marty ile nasıl tanıştığı anlatılmamaktadır. Fakat filmin senaristleri Robert Zemeckis ve Bob Gale'in açıklamalarına göre birkaç yıl önce Doktor'un yarı zamanlı laboratuvar asistanlığı işiyle ilgilenen birini aramasıyla tanıştıkları söylenebilir.

Serinin son filmi olan Geleceğe Dönüş III'ün son sahnesinde eşi Clara ve çocukları ile birlikte görülmektedir.

MARTY MCFLY

Haberin Devamı

Martin Seamus "Marty" McFly, Sr. veya Marty McFly, Geleceğe Dönüş serisinin baş kahramanı olan kurgusal bir karakterdir. Sinema filmlerinde Michael J. Fox tarafından canlandırılan karakteri, filmin TV için hazırlanan animasyon serisinde David Kaufman seslendirmiştir. Türkçe seslendirmesini ise Yekta Kopan yapmıştır.

Marty McFly'ın, Geleceğe Dönüş filminde ilk görünüşünden önceki hayatı hakkında çok az bilgi vardır.

Marty, 1968 yılında Hill Valley, Kaliforniya'da doğmuştur. 8 yaşındayken, evinin oturma odasındaki halıyı yakmıştır. 1985 yılında The Pinheads adlı bir müzik grubunda gitar çalan Marty'nin dinlemeyi en sevdiği müzisyenlerse Huey Lewis and the News, Tom Petty and the Heartbreakers ve Eddie Van Halen'dir. Marty belaya bulaştığında hep başına bir kaza gelmesine rağmen hep cesurdur ve beceriklidir. En büyük derdi gururudur. Kendisinin korkak bir tavuk olmadığını göstermek için tehlikeden uzak kalamaz. Bu yüzden de hep gereksiz riskler alır. Bu özelliği James Dean'in Rebel Without a Cause filminde canlandırdığı Jim Stark karakteriyle ortak noktasıdır.

BAKMADAN GEÇME!