Geçmiş olsun

Güncelleme Tarihi:

Geçmiş olsun
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2016 00:33

Ankara dün büyük bir facianın eşiğinden döndü. Uzun süredir takip edilen bir teröristin başka bir kadın teröristle Ankara’ya geldiği istihbaratının alınması ve vatandaşların bölgede şüpheli kişiler gördüklerini ihbar etmeleri üzerine Haymana’daki bir at çiftliğine dün sabah operasyon yapıldı. Bomba düzeneğini hazırlarken baskın yiyen teröristler, yaklaşık 200 kiloluk bombayı saklandıkları barakada patlattılar. PKK’nın dağ kadrosuna mensup teröristlerin Ankara Tren Garı saldırısına misilleme olarak polis noktalarına saldırı planladıkları bildirildi.

Haberin Devamı

EMNİYET birimlerinden edinilen bilgiye göre, Bingöl doğumlu Harun Aslan (19), Diyarbakır’da terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanmasının düzenlediği YDH-G’nin toplantısına katıldıktan sonra 2014 yılında kayıplara karıştı.

‘EYLEM İÇİN KENTTEN AYRILDI’
Terör ve istihbarat birimleri Aslan’ın yasa dışı yollardan yurtdışına çıkarak PKK’ya katıldığını belirledi. Burada silah ve bomba eğitimi gören Aslan hakkında, ‘Terör nitelikli şahıs ve terör örgütü üyeliğinden’ arama kaydı oluşturuldu. Yasadışı yollardan Türkiye’ye girerek Lice kırsalına geçen Harun Aslan, istihbarat birimlerince takibe alındı. Örgütün dağ kadrosunun talimatı doğrultusunda Lice kırsalından ayrılan Aslan, eylem için önce Diyarbakır oradan da Ankara’ya geçti.

Diyarbakır’dan itibaren takip edilen Aslan, Ankara Emniyet Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şubesi, polis noktalarında keşif yaptı. Bu sırada istihbarat birimleri de Aslan’ı adım adım izledi. Keşif sonrası tekrar Diyarbakır’a dönen Aslan, 5 Ekim’de Diyarbakır’da izini kaybettirdi. 7 Ekim’de Diyarbakır’dan Ankara’ya, “Harun Aslan eylem için kentten ayrıldı” istihbaratı geldi. Bunun üzerine Ankara emniyet istihbarat ve terör polisi alarma geçti.

DÜZENEĞİ HAZIRLARKEN BASKIN
Aslan’nın, yine dağ kadrosundan olan kadın teröristle Ankara Haymana karayolu üzerinde özel bir at çiftliğindeki barakaya geçtiği belirlendi. Bunun üzerine operasyon için saat 05.00’te düğmeye basıldı. Teröristlerin barakanın önünde düzenek kurarak patlayıcı hazırladığı sırada saat 06.00’da baskın yapıldı. ‘Teslim olun’ çağrısından kısa süre sonra patlama meydana geldi. Teröristler, hazırladıkları bombayı infilak ettirdi. 2 terörist parçalanarak öldü. Bombalı eylem için alınan araç hurdaya döndü. Harun Aslan ve Mahide Ataş adına düzenlenmiş iki kimliğe ulaşıldı. Harun Aslan’ın kimliği netleşirken, kadın teröristin kullandığı kimliğin sahte olup olmadığı araştırılıyor.

10 EKİM, HEDEF POLİS
İncelemelerde teröristlerin hedefinin ise 10 Ekim Tren Garı saldırısının yıldönümünde Ankara Emniyeti başta olmak üzere polis noktaları olduğu belirlendi. Ankara Valiliği, gar patlamasının yıl dönümü için yapılacak olan gösteri ve yürüyüşleri yasaklamıştı. Olayla ilgili 4 kişi yakalanırken aracı getiren ve eşkali tespit edilen şüpheliyi arıyor.

Haberin Devamı

Geçmiş olsun


BAYRAK KAMUFLAJ İÇİN
Ankara Valisi Ercan Topaca ve Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Vali Topaca, olayla ilgili şunları söyledi: “Dün (önceki gün) bu bölgeden bir vatandaşın bir kadın, bir erkek şüpheli şahıs gördüğü ihbarı üzerine bu bölgede yoğunlaşıldı. Bir eylem önlenmiş oldu. Otomobili de bu saldırıda kullanacaklardı muhtemelen. Otomobilde son bir iki gün içerisinde satın alınmış. Kimlik sorgulama yapılınca plakasından, parası verilip satın alınmış. İlginç olan bu araca Türk Bayrağı asmışlar. Kendilerini kamufle etmek için Türk bayrağı asmak suretiyle bu hazırlıkları yaptıklarını düşünüyoruz.” 

OTOMOBİL 6 EKİM'DE ALINDI
Bombalı saldırıda kullanılacağı öğrenilen araçla ilgili yapılan incelemelerde ise detaylara ulaşıldı. Buna göre teröristler bombalı eylemde kullanmak için 6 Ekim’de 06 EB 4775 plakalı aracı Ankara’da satın aldılar Otomobilde çift taraflı bomba düzeneğine de rastlandı. Araştırmalarda Harun Aslan’ın patlayıcı ve düzeneği hazırladıktan sonra aracı kadın teröristte teslim etmeyi planladığı, eylemi kadın teröristin yapacağı belirlendi. Söz konusu araçta teröristlerin dikkat çekmemek ve kendilerini kamufle etmek amacıyla arka cama astıkları bir Türk Bayrağı ise dikkat çekti. 

Geçmiş olsun


BARAKAYLA UÇTULAR

Haberin Devamı

OLAY Yeri İnceleme ile Kriminal ekiplerinin, patlamanın olduğu alanda yaptığı araştırmada, yaklaşık 200 kilogram amonyum nitratın, plastik patlayıcılar desteklenerek hazırlandığı, patlamanın etkisinin artırılması için de demir parçaları kullanıldığı belirlendi. Patlamanın etkisiyle teröristlerin kaldığı baraka havaya uçtu. 

Geçmiş olsun


CNN TÜRK'E: İSTİHBARATI KUTLARIM
ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, CNN Türk’te katıldığı canlı yayında, Ankara-Haymana yolunda, eylem hazırlığında olan teröristlere yönelik gerçekleştirilen operasyona değinirken, büyük bir felaketin önlediğini vurguladı. Bakan Bozdağ, “Güvenlik güçlerimiz sadece Ankara’da etkisiz hale getirilen canlı bombaları değil, bunun dışında henüz kamuoyuna mal olmamış pek çok bombalı araç eylemi ve başka eylemlere hazırlanan terör mensuplarını da yakalıyorlar. Güvenlik güçlerimizi, istihbarat örgütümüzü kutluyorum. Terörle mücadeleye destek veren vatandaşımızı tebrik ediyorum. Çünkü onların verdiği istihbarat netice doğurdu ve büyük bir felaket önlenmiş oldu” diye konuştu. Güvenlik birimlerince gerekli çalışmaların sürdürüldüğünü dile getiren Bozdağ, elde edilen ilk bulguların terör örgütü PKK’yı işaret ettiğini belirtti. Bozdağ, vatandaşların endişelenmemesi gerektiğini, korku ve panik ortamı oluşturmaya gerek olmadığını vurguladı. Hükümetin aldığı karar doğrultusunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının amonyum nitratla ilgili önemli düzenlemeler yaptığını, bunun önünü kesmek için adım attığını dile getiren Bozdağ, “Adalet Bakanlığı olarak biz Türk Ceza Kanunu’nda bir değişiklik yapmak suretiyle amonyum nitrat bulundurmak, sağlamak ve diğer alanlardaki bu konuyla alakalı cezaları daha da artıran bir adım atıyoruz. Böylelikle bu konuda cezayı gerektiren bir boşluk kesinlikle olmayacak. Cezayı da katlayacağız. Böylelikle caydırıcılığını artıracağız. Denetim yolu zaten artırıldı. Ceza hukuku bakımından da bunu daha etkin bir yaptırıma bağlıyoruz. Tasarımız Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne önümüzdeki hafta sevk edilecek.”  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!