Geçmiş olsun

Güncelleme Tarihi:

Geçmiş olsun
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 1998 00:00

Haberin Devamı

Sükunet altındır

Özellikle hipertansiyonunuz varsa, kan basıncınızın, tansiyonunuzun yükseldiğini hissettiğiniz anda, susun! Parisli araştırmacılar, konuşmanın, sistolik ve diyastolik tansiyon üzerinde etkili olduğunu ve tetikleyici rol oynadığını buldular. Bu nedenle başta, tansiyon hastaları olmak üzere insanların ‘‘sıkışmayı’’ hissettiği anda konuşmaktan vazgeçmesi gerekiyor.

Kedi, köpek ve aşk

Buffalo'daki New York Üniversitesi'nde tamamlanan bir çalışmanın sonuçlarına göre, kedisi, köpeği olan çiftlerin ilişkisi diğerlerine göre daha sakin! Sebebi üzerine kafa yoran doktorlar en önemli noktaların, hayvanların stres düzeyini düşürebileceği ve çiftler arasında önemli bir ortak mevzu yaratıldığı konusunda hemfikirler.

Osteoporoz testi

40'lı yaşlardan itibaren kadınların dikkat etmesi gereken konulardan biri, osteoporoz. Kemik yoğunluğu ölçümü ve bu konuda incelemeler yaptıran kadınların en önemli şikayeti, röntgen ışınlarıydı. Artık osteoporoz testinde ultrason cihazından yararlanılıyor. Amerika'da kullanılmaya başlanan bu testin fiyatı 10 milyon civarında yani röntgen ışınlarıyla yapılan testlerden daha ucuz.

Şoförler dikkat!

Yaz günlerinde öğleden sonra 14.00-16.00 arasında seyahat etmenin çok tehlikeli olduğunu biliyor muydunuz? New York Şehir Hastanesi'nde uyku hastalıkları üzerine çalışan doktor Joyce Walsleben, güneş ışınlarının bu saatlerde vücuttaki enerjiyi azalttığını söylüyor. Özellikle gece 7-8 saat uyumadıysanız, risk artıyor.

Acı sebzeler

Acı yemekten hoşlanıyorsunuz ancak sağlığınıza olumsuz etkileri olabileceğinden korkuyorsunuz. Gereksiz bir korku! Çünkü acı biber ve çeşitli baharatların bazı sebzelerle biraraya geldiğinde alerjik reaksiyonlara sebep olması mümükün ancak siz hangi sebze, baharat kombinasyonunundan etkilendiğinizi keşfettiğiniz anda, diğer acılı yemekleri rahatlıkla yiyebilirsiniz.

AIDS test günü

27 Haziran Amerika Birleşik Devletleri'nde Ulusal HIV Testi Günü olarak kabul edildi. 650 bin Amerikalı’nın HIV virüsü taşıdığı belirlendi, 217 bin kişiye ise teşhis koyulamadı. Bu konuda daha fazla bilgi almak, güncel araştırmaları takip etmek isterseniz, www.napwa.org adresini ziyaret edebilirsiniz. AIDS'li İnsanlar Birliği'nin merkezi Washington'da. Telefonu, 001202 898 04 14.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!