Geçmiş olsun

Güncelleme Tarihi:

Geçmiş olsun
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Öğle yemekleri

Çalışırken, öğle yemeğine vakit ayıramıyorsanız, hem pratik hem de sağlıklı bir besin arıyorsanız, çorba içebilirsiniz. American Health dergisinde yayınlanan bir habere göre, enerjiye ihtiyaç duyduğunuz öğle saatlerinde, 500-600 kalori ve 10-15 gram kaloriye ihtiyacınız var. Bir kase sebze çorbası, arasına fıstık ezmesi sürülmüş iki dilim esmer ekmek ve büyük bir elma ideal bir mönü. İsterseniz etle hazırlanmış çorba da tercih edebilirsiniz. Yeşil salata, bir bardak süt ve iki kurabiye de ekleyebilirsiniz. Tavuklu çorbadan hoşlanıyorsanız, brokoli ve karnabahar ile hazırlanmış salata, yoğurt, muz ve bir dilim ekmekden oluşan mönü de öğle yemeğiniz olabilir.

Diyet ilaçları

Zayıflamak için kullanılan ilaçlar konusundaki uyarılar arttı. Özellikle ephedrine etken maddeli ilacın sinir sistemine zarar verdiği, felç ve kalp krizine neden olduğu belirlendi. Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç Dairesi sözcüsü Arthur Whitmore'un verdiği bilgiye göre, genç ve orta yaşlı 38 kadın bu nedenle öldü.

İletişim seminerleri

Dünyanın en önemli araştırma hastanelerinden Johns Hopkins üniversitesinde düzenlenen ‘‘Hasta iletişim seminerleri’’ Türkiye'de de İntermed'de verilmeye başlandı. Johns Hopkins'den hemşire eğitmeni Lynda Moyer geldi ve İntermed personeline eğitim semineri verdi.

Brokoli filizi

Baltimore'daki Johns Hopkins hastanesinde yeni tamamlanan bir araştırmanın sonuçlarına göre, brokoli filizi, brokoliye oranla 50 kat daha fazla sulforan içeriyor. Bu madde ise kanser hücrelerinin büyümesine engel oluyor. Özellikle salata ve çorbalarda kullanılabilecek brokoli filizi Amerika'da marketlerde satılmaya başladı.

Sigara ve endişe

Londra St. George's hastanesinde yapılan bir çalışmaya göre, sigarayı bıraktıktan dört hafta sonra anksiyete seviyesi (endişe hali) belirgin bir şekilde düşüyor. Nikotin seviyesinin azalmasıyla, kişinin ruh halinin düzeldiği tespit edilmiş.

Gece mesaisi

Eğer eve iş getiriyorsanız, gece 23.00'den önce çalışmanızı bitirmeye gayret edin. Çünkü Pittsburg Üniversitesi'nde tamamlanan bir çalışmaya göre, zihinsel çalışmalar bu saatten sonra yüzde 30 oranında azalıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!