Gaziantep'te sahte içki operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte sahte içki operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2006 13:31

Gaziantep'te, sahte içki üreterek imal edilen bir imalathane ortaya çıkarıldı.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliğine bağlı ekiplerin, yaptıkları çalışma sonucu, A.G'nin değişik markalarda sahte içki ürettiği belirlenirken, bu içkileri turistik yörelerde piyasaya sürdüğü iddia edildi.

A.G'nin, Güneş Mahallesi ve Şahinbey Mahallesi'nde bulunan ev ve işyerinde yapılan aramada, 14 değişik markanın logoları bulunan 18 bin 902 adet içki şişelerine yapıştırmada kullanılan etiket, 3 bin 765 adet içki şişesi kapağı, 5 adet arıtma cihazı, saf alkol, 1 adet kapak basma makinesi, 1 adet şişe kapaklarının tırtıl kısmını yapmada kullanılan aparat, 2 adet yoğunluk ölçü aleti ve 9 şişe 70 cc'lik saf alkol ve imalatta kullanılan çeşitli malzemeler ele geçirildi.

Olayla ilgili olarak A.G ile oğlu M.G'nin gözaltına alındığı, firarda olan İ.H.G'nin ise tatil yörelerine sahte içkileri piyasaya sürmek üzere gittiği iddia edildi.

Gözaltına alınan A.G'nin daha önce Tekel'de çalıştığı, sahte içki üretiminin yanı sıra su kuyularından çektiği suları arıtarak, damacanada kaynak suyu şeklinde satış yaptığı belirlendi.

A.G ve M.G'nin, Emniyet Müdürlüğü'nde ifadelerinin alınmasının ardından çıkarıldıkları Cumhuriyet Savcılığı tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıkları bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!