Gazi Üniversite`sinde e-öğrenme atılımı

Güncelleme Tarihi:

Gazi Üniversite`sinde e-öğrenme atılımı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2006 00:00

Gazi Üniversitesi 2006-2007 öğretim yılında uzaktan eğitime başlıyor. Üniversite bu proje için e-öğrenme sektörünün önde gelen firmalarından enocta’dan, içerik üretimi, eğitim, danışmanlık ve destek hizmetlerini alıyor. 2006-2007 öğretim yılında iki ön lisans programı ile uzaktan eğitime başlayacak olan Gazi Üniversitesi’nin eğitim programından başlangıç yılında 600 öğrenci yararlanabilecek.

Haberin Devamı

Teknoloji sayesinde, öğrenciler, çalışan kişiler ya da serbest meslek sahipleri eğitimlerine yer ve zaman sınırlaması olmaksızın Türkiye’nin her yerinden devam edebilecekler. Gazi Üniversitesi’ninuzaktan eğitim çalışması YÖK’ten de onay aldığı için, programdan mezun olan kişiler üniversite diplomasına sahip olabilecekler.

 

Gazi Üniversitesi’nin öğretim görevlilerinden oluşan "Uzaktan Eğitim Projesi İçerik Hazırlama Ekibi” çalışmalarını, e-öğrenme sektörünün öncü isimlerinden enocta ile beraber sürdürüyor. İlk etapta enocta’dan Web Tabanlı İçerik Geliştirme ve Üretimi eğitimi alanöğretim görevlileri, Genel İşletme, Matematik, Teknolojinin Bilimsel İlkeleri, Entegre Ofis gibi dersleri Web ortamında animasyonlarla destekleyerek, eğitici dersler hazırlıyorlar.

 

Haberin Devamı

Gazi Üniversitesi Bilişim Komisyonu başkanı Prof. Dr. Çetin Elmas, “uzaktan eğitim ile Gazi Üniversitesi’nin bu alanda öncü olacağına ve enocta’dan aldıkları profesyonel eğitim desteği ile uzaktan eğitim (e-learning) çalışmalarına bir adım önde başladıklarına inandığını” belirtti.

 

Gazi Üniversitesi, 80 yıla ulaşan uzun ve köklü geçmişi, çağdaş ve laik bilim anlayışı, kültürel ve düşünsel boyuttaki nitelikleri ile deneyimin dinamizmle sentezlendiği bir kurum olma özelliğini uzaktan eğitim alanındaki öncü girişimiyle de sürdürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!