Gazi olaylarında ölen 17 kişi anıldı

Güncelleme Tarihi:

Gazi olaylarında ölen 17 kişi anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2006 16:27

Gaziosmanpaşa'nın Gazi Mahallesi'nde 11 yıl önce meydana gelen olaylarda ölen 17 kişiyi anan gruplar, olaysız olarak dağıldı.

Haberin Devamı

İsmetpaşa Caddesi üzerindeki Hacı Bektaş Veli Kültürünü Tanıtma Derneği Gazi Mahallesi Cemevi önünde toplanan çeşitli gruplar, önce 12-13 Mart 1995 tarihlerinde meydana gelen olaylarda ölen 17 kişiden 2'sinin gömülü olduğu Alibeyköy Mezarlığı'na gitti.

Buradaki mezarlara karanfiller bırakan ve saygı duruşunda bulunan gruplar, daha sonra Gazi Mahallesi'ne geri dönerek, olaylarda ilk ölümün gerçekleştiği Nalbur Durağı'ndaki noktaya karanfiller ile ölenlerin resimlerini bıraktı. Ayrıca, İsmetpaşa Caddesi üzerinde 11 yıl önce taranan 4 kahvehane ile 1 pastanenin camlarına da karanfiller ve olayla ilgili kısa bilgi notu iliştirildi. Daha sonra da İsmetpaşa Caddesi'ndeki cemevi önünde bazı siyasi parti, dernek ve sivil toplum kuruluşları tarafından kortej oluşturuldu.

Haberin Devamı

Ellerinde pankartlar ve çeşitli bez parçaları bulunan kortejdeki çeşitli gruplar, cemevinde verilen anma yemeğinin ardından sloganlar eşliğinde Gazi Mezarlığı'na kadar yürüdü.

Buradaki mezarlara da çiçek bırakan, saygı duruşunda bulunan gruplar, basın açıklamasının ardından yürüyerek tekrar cemevi önüne geri döndü. Gruplar, burada pankartları toplayarak olaysız bir şekilde dağıldı.
Anma programına katılan gruplardan bazılarının maskeli ve tek tip önlüklü oldukları görüldü. Ayrıca, bazıları da yasadışı örgütler lehine slogan attı.

Yıldönümü nedeniyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı birimlerin Alibeyköy Mezarlığı, Gazi Mahallesi girişleri, İsmetpaşa Caddesi başı, Gazi Polis Merkezi ve Gazi Mezarlığı'nda geniş güvenlik önlemleri aldığı gözlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!