Gazeteciler Bünyamin Aygün için sokağa çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Gazeteciler Bünyamin Aygün için sokağa çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2014 06:02

Gazeteciler ve basın meslek örgütleri, Suriye'de kaçırılan ve 38 gündür kendisinden haber alınamayan Milliyet muhabiri Bünyamin Aygün için yürüyüş düzenliyor. 5 Ocak Pazar günü saat 14.00’te Galatasaray meydanında başlayacak ve Tünel meydanına yürüyüşle devam edecek olan eylemde, “Bünyamin Aygün serbest bırakılsın” çağrısı yapılacak.

Haberin Devamı

Aygün’ün meslektaşları ve basın meslek örgütleri tarafından oluşturulan “Bünyamin Aygün’e Özgürlük İnisiyatifi” adıyla yapılacak olan eylemde ayrıca tüm yetkililere Bünyamin Aygün’ün serbest bırakılması için daha baskın bir şekilde harekete geçmeleri çağrısında da bulunulacak.

MESLEKTAŞLARI AYGÜN İÇİN KLİP HAZIRLADI

Gazeteciler tarafından düzenlenen eylemin çağrı metni şöyle:

Gazeteci Bünyamin Aygün, 38 gün önce Suriye’de kaçırıldı. Onun hakkında sahip olduğumuz tek bilgi sağlıklı olduğu ama ‘nerede, kimin elinde, neden alıkonuluyor, ne zaman serbest bırakılacak’ gibi sorular yanıtsız. Bugüne kadar bekledik ancak artık Bünyamin’in hayatından endişe ediyoruz.

Tutsak meslektaşımızın bir an evvel serbest bırakılmasını istiyoruz. Sesimizi daha güçlü çıkarmak ve talebimizi tüm dünyaya duyurmak için Pazar günü saat 14:00’te Galatasaray’da toplanıp Tünel’e yürüyeceğiz. Sizi de halkın haber alma hakkına sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Haberin Devamı

Bünyamin Aygün Serbest Bırakılsın! Gazeteciler Özgürdür!

Bünyamin Aygün'e Özgürlük İnisiyatifi”

26 Kasım'dan beri haber alınamıyor

Milliyet muhabiri Aygün, haber amacıyla 26 Kasım’da Hatay Yayladağı’ndan Suriye’ye, Selkin köyüne geçmişti. Aygün aynı gün gazetesini arayarak bir muhalif komutanın kendisiyle görüşmek istediği bilgisini vermiş ancak bu konuşmadan sonra kendisinden haber alınamamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!