Gazeteci Hüsnü Mahalli tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Gazeteci Hüsnü Mahalli tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2016 20:26

Halk TV’de 2 Aralık 2016’da yayınlanan Medya Mahallesi programındaki sözleri nedeniyle Acıbadem’deki evinde gözaltına alınan gazeteci Hüsnü Mahalli, “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

Kararda, Mahalli’nin soruşturma konusu olan beyanlarında “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin politikalarının provokasyon niteliğinde ve mezhep savaşına yönelik olduğu şeklinde gerçek olmayan beyanlarda bulunduğu” belirtildi.

Mahalli’nin, üzerine atılı suçlar bakımından kuvvetli şüphe altında bulunduğu kanaatine varıldığı ifade edildi. İstanbul 9’uncu Sulh Ceza Hâkimi Mustafa Çakar’ın kararında, transvers miyelit (omirilikte ilthaplanma) ve MS hastası 67 yaşındaki Mahalli’nin tutuklama tedbiri süresince gerektiğinde veya talebi olduğu taktirde tam teşekküllü hastanelere sevk edilerek tedavisinin yapılacağı, ceza infaz kurumlarında doktorların mevcut olduğu belirtildi. Suçlamaları kabul etmeyen Mahalli, “Bu iddialar benim için onur kırıcıdır. Bana yapılmış olan bir hakarettir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!