Gayri resmi çocuk 74’ünde prens oldu

Güncelleme Tarihi:

Gayri resmi çocuk 74’ünde prens oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2003 01:57

İspanya Eski Kralı Alfonso XIII'ün aktris metresi Carmen Ruiz'den dünyaya gelen oğlu 74 yaşındaki Leandro Ruiz Moragas, sonunda muradına erdi ve Prens olarak nitelendirme hakkını resmen kazandı.

Geçen yıl yayınlanan ‘‘Kraliyet Piçi’’ kitabında ‘‘Belirsiz konumuma itirazım var. Doğumumla gelen ayrıcalıkların tanınması’’ talebinde bulunan Moragas, Kraliyet ailesinin üyesi olabilmek için Madrid'de dava açtı. Moragas'ın talebini haklı bulan mahkemenin onayıyla kraliyet soyadı ‘‘Bourbon’’u kullanma hakkına kavuştu. Bundan böyle Leandro Alfonso de Bourbon Ruiz olarak anılacak.

1931'de devrilip, yurtdışına kaçan Kral Alfonso XIII, Kral Juan Carlos'ın amcasıydı. Madrid'de kendi halinde bir dairede yaşamını sürdüren Moragas, 10 yaşında babasının kimliğini öğrendi. Herhangi bir maddi kazanç peşinde olmadığını, sadece kraliyet ailesi arasında yer almak istediğini Reuters haber ajansına söyledi. Nüfus cüzdanındaki Alfonso XIII'ün ismiyle iddiasını kanıtlayan Moragas'a İsviçre'deki bir banka hesabı aracılığıyla babası ödeme yapıyordu. Moragas'ın katılımı konusunda Kraliyet ailesinden henüz bir tepki gelmediği, ancak Kral Carlos ile ilişkilerinin çok sıcak olduğu ve Moragas'a ‘‘amca’’ dediğini aktarıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!