Gauck Türkiye'de AB Bakanı Meksika'da

Güncelleme Tarihi:

Gauck Türkiyede AB Bakanı Meksikada
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2014 16:49

Türkiye, bugün Avrupa Birliği hedefi çerçevesinde önemli bir aktörün en tepe ismini, Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'u ağırlıyor.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün resmi davetlisi olarak Ankara'ya gelen Gauck'la bugün Çankaya Köşkü'nde heyetler arası görüşmeler gerçekleştirildi. Alman Cumhurbaşkanı Köşk'ün ardından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile de bir araya geldi.
Köşk'teki görüşmelerde, Cumhurbaşkanı Gül'ün başkanlığındaki Türk heyetinde hükümetten Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç yer aldı.

Bakan Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Alman Cumhurbaşkanı ile görüşmesinde de hazır bulundu.

AB BAKANI

Alman Cumhurbaşkanı ile resmi görüşmelerin önemli bölümünde Türkiye'nin AB üyeliği hedefi görüşüldü.

Bu görüşmeler yapılırken, gözler Türkiye'nin AB Bakanı ve Başmüzakerecisi Mevlüt Çavuşoğlu'nu aradı. Ancak Çavuşoğlu, bir başka yurtdışı gezi nedeniyle, Alman Cumhurbaşkanı ile resmi temaslara katılmadı. Çavuşoğlu, Gauck'un ziyareti sırasında, Meksika'da Karayip Zirvesi'ne katılıyordu.

Haberin Devamı

ASİL DE YOK, VEKİL DE...

Çavuşoğlu, Karayip zirve toplantısına katılmak için Pazar günü Türkiye'den ayrıldı. Çavuşoğlu, bu akşam Meksika Dışişleri Bakanı'nın katılımcılar onuruna vereceği kokteyle katılacak. AB Bakanı yarın da, Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto'nun katılımcılar için vereceği akşam yemeğine katılacak .Çarşamba günü ise, Karayip ülkeleri zirve toplantısında Türkiye'yi temsil edecek.

Çavuşoğlu, zirve sonrasında ise, bu kez resmi temaslar için, Meksika'dan Küba'ya gidecek.

Yurtdışına resmi ziyaret için çıktığı için, Çavuşoğlu'na hükümetten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu resmen vekalet ediyor.

Ancak Alman Cumhurbaşkanı ile resmi temaslarda, "asil bakan" Çavuşoğlu gibi, "vekil bakan" Eroğlu da yer almadı.

BAKMADAN GEÇME!