Gar davası başladı, 10 avukat çekildi

Güncelleme Tarihi:

Gar davası başladı, 10 avukat çekildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2016 21:56

DEAŞ’ın Ankara Garı katliamına ilişkin dava dün başlarken sürpriz bir gelişme yaşandı. Soruşturma sürecinde itirafçı olan sanık Yakup Şahin, duruşmada itirafçılık talebi olmadığını söyledi. Baro tarafından görevlendirilen 10 avukat da sanıkları savunmak istemediklerini belirterek, görevden çekilme talebini iletti.

Haberin Devamı

10 Ekim 2015’te 102 kişinin hayatını kaybettiği gar saldırısına ilişkin 36 sanığın ‘Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, kasten öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs’ suçlarından yargılanmasına dün Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Yargılama, birleştirilen Ankara 10. ve 11. Ağır Ceza Mahkemeleri’nin salonunda yapıldı. 3 sanık tutuklu oldukları Gaziantep’ten SEGBİS sistemiyle duruşmaya bağlanırken, 14 sanık salondaydı.
Duruşmada çok sayıda müşteki, avukat ile bazı HDP ve CHP milletvekilleri, Ankara, Balıkesir, Mersin ve Adana Baro Başkanları da hazır bulundu. Duruşmayı BM İşkenceyi Önleme Komitesi üyeleri dahil bazı yabancı temsilciler de izledi. Tutuklu 14 sanık duruşma salonuna alınırken gergin anlar yaşandı. Müştekiler sanıklara, “Katiller, hesap vereceksiniz” diyerek tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Sanıkları savunmak için Ankara Barosu tarafından görevlendirilen 10 avukat görevi kabul etmediklerini, sanıkların savunmasını yapmak istemediklerini mahkeme heyetine bildirdi. Müşteki avukatlarından Kazım Bayraktar ise soruşturma sürecinde itirafçı olan, iki canlı bombayı Ankara’ya getiren sanık Yakup Şahin’in diğer sanıklarla yanyana oturtulmasına itiraz etti.

Bunun üzerine Yakup Şahin, iki jandarma görevlisi arasına oturtuldu. Kimlik kontrolünün ardından duruşmaya ara verildi ve sanıklar nezarete götürüldü. Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde söz alan Yakup Şahin, etkin pişmanlıktan yararlanmak istemediğini bildirerek, “Kimse bana böyle bir şey demedi. Polis ifadeye son dakika eklemiştir. İtirafçılık talebim yok” dedi. Mahkeme heyeti daha sonra iddianameyi özetleyerek okudu. Duruşma 5 gün üst üste sürecek.

2 POLİS MAHKEME SALONUNDAN ÇIKARILDI

DURUŞMADA gerginlik yaşandığı anlarda duruşma salonunda görev yapan iki polisin “şov yapıyorlar” şeklindeki sözleri tansiyonu iyice artırdı. Müşteki avukatları, iki polis memurunun adlarının tespit edilerek, salondan çıkarılmasını talep etti. Mahkeme başkanın talimatı ile iki polis memuru kimlikleri belirlendikten sonra salondan dışarıya çıkarıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!