Galatasaray'ın ilk şampiyonu

Güncelleme Tarihi:

Galatasarayın ilk şampiyonu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 1997 00:00

Haberin Devamı

Galatasaray Üniversitesi yeni öğretim yılına başlarken, ilk mezunlara diplomaları da verildi. 1992 yılında kurulan üniversitenin ilk mezunları Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi'ni bitiren 7 öğrenci oldu. Fakülteyi birincilikle bitiren Ceyda Kalyoncuoğlu, diplomasını Devlet Bakanı Şükrü Gürel'den aldı.

Ortaköy kampusundaki törende konuşan Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç, ‘‘Sizlerin yerinde olmak için hayattaki her şeyimi vermeye hazırım’’ dedi. Kıraç, Riva'da üniversite kampusu için bulunan arazinin SİT bölgesi ilan edilerek devlet tarafından geri alındığını, bunun üzerine daha önce Denizcilik İşletmeleri'ne ait olan ve Özelleştirme İdaresi'ne bırakılan 12 dönümlük alanın üniversite kampusu olarak kullanılması için hazırlıklara başlandığını belirtti. Kıraç, bir de ilkokul yaptıracaklarını açıkladı. Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Daniel Lequertier ise Galatasaray Üniversitesi'nin çılgınca bir fikir sonucu kurulduğunu, birçok imkansızlığa rağmen başarıya ulaştığını söyledi.

Dün ayrıca, bazı üniversiteler de ders başı yaptı.

Ankara Gazi Üniversitesi'nin açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Enver Hasanoğlu'nun, Atatürkve ‘laiklik’ten bahsetmeyişi öğretim üyelerinin tepkisini çekti. Tüm Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Tahir Hatipoğlu, ‘‘Rektörün Atatürk ve laiklikten bahsetmeyen bir konuşma yapması çok acı. Kendisinin bu yaklaşımını kınıyor ve ayıplıyorum’’ dedi.

Törene mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ‘Başbakan’ olarak anons edilince, davetliler gülüştü. Mimar Sinan, Karadeniz Teknik, Gaziantep, Akdeniz ve Zonguldak Karaelmas üniversiteleri de dün törenle yeni öğretim yılına başladı. Karaelmas Üniversitesi'nin açılışına Başbakan Yardımcısı Bülent Ecevit de katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!