Gaflete düştük

Güncelleme Tarihi:

Gaflete düştük
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2003 01:53

HIV taşıyıcısı O.T.'nin teşhir edildiği toplantıda bulunan Emniyet Müdürü Demir, ‘‘Böyle olmamalıydı. Arkadaşların gafleti’’ dedi. Teşhiri eleştiren Emniyet Genel Müdürü Aydıner de ‘‘Etik ilkeler dikkate alınmalı’’ diye konuştu.

Erzurum'da bin 335 erkekle ilişki kuran, HIV ve Hepatit virüsü taşıyıcısı Ukraynalı O.T.'nin basın toplantısıyla teşhir edilmesi skandalının Hürriyet'te yayınlanması üzerine polis geri adım attı. Önceki günkü toplantıda hazır bulunan Erzurum Emniyet Müdürü Tahsin Demir, tepkiler üzerine, 28 yaşındaki O.T.'nin kamuoyuna teşhirine ilişkin olarak, ‘‘O arkadaşların bir gafleti. Böyle bir talimat vermedik’’ dedi. Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner de, ‘‘Basın açıklamaları yapılırken, etik ilkelerin mutlak surette dikkate alınması gerektiğini’’, konuyu araştırdığını söyledi.

TALİMAT YOK

Erzurum Emniyet Müdürü Tahsin Demir, basın toplantısı sırasında kadının hazır bulunmasını şöyle değerlendirdi:

‘‘O arkadaşların bir gafleti. Böyle bir talimat vermedik. Ayakta durması diye bir durum olmaması gerek. Arkadaşlarımızın unutkanlıkları. Böyle bir şey ilk defa başımıza geliyor. Kasıtlı bir durum yok. Bu tür kadınlarla mücadeleye devam edeceğiz.’’

TESTE KOŞTULAR

Bin 335 erkekle birlikte olduğu belirlenen O.T.'nın HIV virüsü taşıdığının ortaya çıkması, kentte paniğe yol açtı. Bazı Erzurumlular, sağlık kuruluşlarına koşarak eliza testi yaptırdı. Yetkililer, yapılan testlerin sonucunda şu ana kadar hiçbir erkekte HIV virüsüne rastlanmadığını belirtti. Sağlık Müdürü Ömer Tanfer, O.T. ile ilişkiye giren herkesin test yaptırmasını istedi.

EŞLER RAPOR İSTİYOR

Erzurum'da bomba gibi patlayan AIDS olayı kadınları da tedirgin etti. Kentte eşinin çapkınlık yaptığından şüphelenen birçok kadın, O.T. ile birlikte olan erkeklerin listesinin açıklanmasını istedi. Birçok kadın ise eşlerinden HİV virüsü taşımadığını gösteren rapor istedi, bazıları da ‘‘Kocam rapor getirinceye kadar yatağa almayacağım’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!