G-string don bile değil

Güncelleme Tarihi:

G-string don bile değil
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2007 02:00

"G-string giyen her ortamda seks düşünür" sözleriyle "Tesettürlü kadın g-string giyer mi" tartışmasını başlatan "Renkli" Dergisi’nin yazarı İlhami Atmaca Hürriyet’e konuştu.

Reklamcılığın kirli dünyasına ve insanı ahlaksızlaştıran kültürel yozlaşmaya dikkat çekmek istediğini belirten Atmaca, şöhret kaygısı olmadığını savunarak, "Doğruyu yine aynı cesaretle dile getirmekten geri durmayacağım" dedi. Açıklamalarıyla kadınlardan büyük tepki alan Atmaca Hürriyet’in sorularını özetle şöyle yanıtladı:

GENEL BİR TESPİT

Ani düşünülmüş bir şey değil, genel bir tespitin sonucunda yazılmış bir yazı. Müslümanları da, Marksistleri de, Hıristiyanları da dönüştüren kültürel bir tehlikeye, reklam sektörünün insanların ahlakına, kimliğine, çocukluğuna, masumluğuna bakmadan bir ürünü dayatmasına dikkat çekmek istedim. Pazarlanan bir ürünü övmüyorum, aşağıladığım, dışladığım kirli bir ürün olarak kabul ediyorum. Dikkatli olun, kirliliğe prim vermeyin diyorum. Yazımı doğru okuyamadılar, Haz kelimesine takılıp rahatsızlık gösteriyorlar.
/images/100/0x0/55eb5c82f018fbb8f8bc2f18


ARAŞTIRMA YAPTIM

Ben de reklamcıyım ama namuslu tarafındayım. Bu giysileri satan kişilerle görüştüm, internetten araştırma yaptım. Ürüne Fransızlar, Almanlar, Hıristiyanlar da tavır koyuyorlar. İstanbul’un her yerinde de bu ürünleri alanları rahatlıkla gözleyebilirsiniz. G-string don bile değil bana göre. Ürünün sattığı cinselliktir, kadınlığı kışkırtmaktır. Kadını el kadar bir bez parçasıyla daha seksi, cesur, beğenilir kılmayı satıyor. Bu kirli reklamcılığın dili. Şöhret kaygım yok, bu duyguları dikkate almıyorum. Ben bir camianın şairiyim. Şairler üst perdeden konuşur, tansiyonu her zaman yüksek olur. Dikkat çekmek istedim. Yarın, bildiğim bir doğruyu yine aynı cesaretle dile getirmekten geri durmayacağım.

Ruhumuzu kirlilikten korumaya çalışıyorum

Evli ve ikisi kız üç çocuklu 43 yaşındaki Reklam Dergisi yazarı İlhami Atmaca, eşinin de tesettürlü olduğunu belirterek "Müslüman bir aile olarak yaşıyoruz. Dış dünya hiç masum değil. Kirlilikten evimizi, ruhumuzu, çocuklarımızı korumaya çalışıyoruz" dedi. İki üniversite mezunu olduğunu belirten Atmaca Ankara Üniversitesi’nde işletme eğitimi aldıktan sonra Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi grafik-resim-heykel bölümünden mezun olduğunu söyledi. Yazısının yankı yaratacağını tahmin ettiğini belirten Atmaca, "Seçim gündemi nedeniyle yankı yaratmakta geç bile kaldı. Üç haftalık bir yazı bu" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!