Futbolcunun kaçışında batık bankacı parmağı

Güncelleme Tarihi:

Futbolcunun kaçışında batık bankacı parmağı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2002 02:08

KKTC'de Güzelyurt'taki Binatlıspor Kulübü'nde oynarken ailesiyle birlikte Güney Kıbrıs'a kaçan yıldız futbolcu Sabri Selden'e, bankasını batırdıktan sonra Rum kesimine sığınan Elmas Güzelyurtlu'nun aracılık ettiği anlaşıldı. Sabri ise karnını doyurmak için Güney'e geçtiğini söyledi.

Batık Everestbank'ın sahibi olan Güzelyurt kökenli Elmas Güzelyurtlu'nun bu operasyon karşılığında Larnaka AEK takımından 10 bin Kıbrıs lirası (Yaklaşık 20 milyar TL) komisyon aldığı öne sürüldü. Binlerce mudiyi dolandırdıktan sonra ‘‘Can güvenliğim yok’’ diyerek Güney'e kaçan Güzelyurtlu'nun, Larnaka'da emlakçılık yaptığı ve Türkler'den kalma arazileri Rumlar'a pazarladığı belirtiliyor.

Cuma gecesi annesi Aygül Selden ve babası Tüner Selden ile birlikte Güney'e kaçan 21 yaşındaki Sabri Selden, önce Anorthosis Famagusta takımına transfer oldu. Fakat kulüp yönetimi, Sabri'nin annesinin Türkiye kökenli olduğunu öğrenince transferden vazgeçti. Bunun üzerine Sabri Selden, önceki gece Larnaka AEK takımıyla anlaşmaya vardı. Rum gazetelerine göre, Sabri ve ailesiyle birlikte ikizi Raif de cuma gecesi Larnaka'ya geldi ve AEK Kulübü'yle anlaştı. Ancak Raif nişanlısını da getireceğini söyleyerek cumartesi günü geri döndü. Raif'in her an Güney'e geçebileceği söyleniyor.

Sabri Selden için iki farklı yorum

SEBEP SİYASİ Mİ?

Bu arada, Larnaka AEK Kulübü'nün Başkanı Stavros Ksenis, Sabri ve kardeşini futboldaki yetenekleri için değil, 'siyasi nedenlerle' aldıklarını söyledi. Ksenis, ‘‘Kıbrıslı Türk futbolcuları transfer ederek, dünyaya Kuzey'deki yönetimin kötü olduğunu gösterme fırsatını yakaladık. Bu transfer tüm dünyaya Kıbrıslı Türkler'in Kuzey'de çektiği ıstırabı anlatacak’’ dedi. Kulüp Başkanı, futbolculara 1000'er Kıbrıs lirası (yaklaşık 2 milyar TL) aylık ve maç başına 700 Kıbrıs lirası (Yaklaşık bir milyar 400 milyon TL) prim vereceklerini açıkladı.

YOKSA FIFA YASAĞI MI?

Sabri Selden'in Güney Kıbrıs'a kaçması KKTC'de sportif açıdan da farklı yorumlandı. Bazı yazarlar, ekonomik sıkıntılar ve ambargoların, FIFA kuralları gereği Türkiye'de dahi futbol oynayamayan Kıbrıslı Türk futbolculara hayat hakkı tanımadığını vurguladılar. Bazı isimler Sabri'yi ‘‘vatan hainliği’’yle suçlarken, Afrika Gazetesi dünkü sayısında ‘‘Kıbrıs seninle gurur duyuyor’’ diye manşet attı. Gazete, ‘‘İbrahim Kutluay'ın Yunanistan'da basketbol oynamasından gurur duyanlar, Güney'e giden Sabri'ye ateş püskürüyorlar’’ diye yazdı. Gazete, Bayrak Televizyonu'nun Rum maçlarını da yayınlamasını istedi ve 'Biz 'Oyna be Sabri' Rumlar da 'Hade re Sabri' diye bağırsınlar' dedi.

Vatan haini değilim

Kıbrıs gazetesine demeç veren Sabri Selden, ‘‘Vatan haini değilim. Ailemin karnını doyurmak istemem
suç mu’’ diye sordu. Güzelyurt bölgesinden son günlerde çok sayıda Kıbrıslı Türk'ün Güney Kıbrıs'a geçtiğini belirten Selden, şöyle konuştu: ‘‘Benden önce birçok insan ekmek parası kazanmak üzere Rum tarafına geçmek zorunda kaldı. Onları vatan haini ilan etmediler. Benim suçum iyi bir futbolcu olmak mı? Ben yurdumu ve insanlarımı çok seviyorum. Bana imkán tanımadılar’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!