Freud'un iki orgazm teorisi doğru çıktı

Güncelleme Tarihi:

Freudun iki orgazm teorisi doğru çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2014 00:00

Freud dahil birçok bilim adamı yıllarını kadınların "orgazmını" anlamaya harcadı. Fransız jinekologlar ise sonunda bu sırrı çözmeye yaklaştı. Sonografi cihazı kullanarak yapılan ölçümlerde dahili ve harici uyarılmalardaki kan akışında farklar olduğı belirlendi.

Haberin Devamı

Araştırmacılar klitoral orgazmın sadece harici uyarılma sağladığını ancak vajinal orgazmın hem harici hem dahili uyarılma sağladığını belirledi. Test sırasında araştırmacı Odile Buisson ve Emanuele A Jannini üç gönüllü kadını sonografi makinesine bağladı. CUV adı verilen klitoral sinir sistemini görüntüleyen makine hem harici hem dahili uyarılmaları takip etti.

KLİTORAL ORGAZM ADOLESAN DÖNEM FENOMENİDİR

Bu ölçümler bir ev ortamında gerçekleştirildi ve kadınların kendi kendilerini tatmin etmeleri istendi. Ölçüm sonucunda klitoral uyarılma, iç uyarılma sağlamadı ama vajinal uyarılma her iki bölgeyi de harekete geçirdi. Kadınların iki tür orgazm yaşadığı teorisini ilk ortaya atan insan "psikanalizin babası" olarak bilinen Sigmund Freud idi. Klitoral orgazmın adolesan döneme ait bir fenomen olduğunu ve kadınlık içgüdülerinin aslında ergenliğe ve böylece vajinal orgazma da ulaşmaya çalıştığını belirtti.

Haberin Devamı

İKİ FARKLI ORGAZM TEORİSİNİ İLK KEZ FREUD ORTAYA ATMIŞTI

Freud bu konuda hiç deney yapmadığı ve bir kanıt sunmadığı için bugüne kadar havada kalan bu teori ilk kez bu deney ile bir anlamda doğrulanmış oldu. Freud'a göre kadınlar cinsel ilişki ya da mastürbasyon sırasında birden fazla orgazm yaşayabilir. Çoklu orgazmlarda ise birbiri ardına gerçekleşir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!