Fransızlarla ‘kafe’ kavgası

Güncelleme Tarihi:

Fransızlarla ‘kafe’ kavgası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2022 07:00

Beyoğlu, İstiklal Caddesi’nde bulunan Fransa Başkonsolosluğu ve Fransız Kültür Merkezi’nin içindeki kafeyi 6 yıldır işleten Servet Bayram, kira sözleşmesini kanuna aykırı şekilde tek taraflı feshedildiği iddiasıyla Fransa Türkiye Büyükelçisi Herve Magro, Fransa İstanbul Başkonsolosu Olivier Gauvin’in de arasında bulunduğu 5 kişiyi savcılığa şikayet etti.

Haberin Devamı

Bayram, “Ağustos ayından beri kendi işletmemize giremiyoruz. Umarım bu süreç, Fransa’nın demokratik bir ülke olduğu fikrini hatırlayıp, bir uzlaşma zeminine çekilmesini beklediğimiz anlamına gelir” dedi.

ONLARA YAPILSAYDI...

Savcılığa verilen dilekçede, kafenin, büyükelçi tarafından 14 Ocak 2016’da, ‘güvenlik’ gerekçesi ile kapatıldığı, 22 Mart 2021’de de kira sözleşmesinin tek taraflı feshedildiği anlatılarak şöyle denildi: “Son derece hukuksuz, tamamen devlet otoritesi kullanılarak yapılan bu eylem eğer Fransa Cumhuriyeti’ndeki Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nde bir Fransız şirketine karşı Türkiye Cumhuriyeti tarafından gerçekleştirilseydi Fransa Cumhuriyeti’nin tavrı ne olurdu?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!