Fransız fırını

Güncelleme Tarihi:

Fransız fırını
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

1889 David Holder, Fransa'da Lille kentinde açtığı küçük fırına ‘‘Paul’’ adını vermişti. Aradan 109 yıl geçti. Şimdi Paul'ün Fransa'da tam 250 şubesi var. Franchising yoluyla ABD, İngiltere, Japonya, İspanya, Fas ve Türkiye'de yayıldı. Paul Türkiye'ye Özkaşıkçı Grubu'nun Holder ailesi ile yaptığı franchising anlaşaması sayesinde geldi.

Türkiye'de ilk Paul mağazası 1995'de Ankara'da Gaziosmanpaşa'da açıldı. Onu 1996'da Ankara Bahçelievler, 1997'de de Bilkent mağazaları izledi. İstanbul'da ilk mağaza 1997'de Etiler'de, ikincisi de bu yıl Nişantaşı'nda açıldı.

Küçük bir fırınken dünya çapında büyüyen Paul'ün başarısı, ürettiği zeytinli, haşhaşlı, peynirli, vb. sayısız çeşitte ekmeğin yanı sıra 100'e yakın pastane ürünü, fastfood hizmeti veren kafesi ve kendine özgü hizmet anlayışının bir sonucu. Omlet, salata, tuzlu ve tatlı krepler ise Paul'ün kafe mönüsünü oluşturuyor. Kafe, Paul lisansının gereklerinden bir tanesi.

Pastane ve fırın ürünlerinin yanısıra, sıcak ve soğuk içecekler ve Fransız şaraplarını da içeren geleneksel Fransız kafe tarzı Paul'ün bir başka özelliği.

Paul İstanbul'da Anadolu yakasında bir şube daha açmayı planlıyor. Şirket yetkilileri ‘‘Paul ön yatırımı pahalı olan fakat ürün çeşiti ve pazarlama kanallarıyla yatırım bedelini kısa zamanda amorti eden bir yatırım’’ diyorlar.

Paul restoranlarında tuğla fırınlar kullanılıyor. Türkiye'de mağazalar açılmadan önce burada imalatta çalışacak olanlar Fransa'ya gittiler ve üç aylık bir eğitim aldılar. Ürünlerin hamuru Özkaşıkçı'nın kendi fabrikalarında elde edilen unlardan ve tereyağı kullanılarak hazırlanıyor. İmalatta kullanılan kimi malzemeler Fransa'dan getiriliyor. Günde ortalama 200 çeşit ürün imal eden Paul birçok otelin günlük ekmek ihtiyacını da karşılıyor. Ayrıca Paul'de sipariş üzerine pasta da yapılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!