Fransa'yı ayağa kaldıran intihar

Güncelleme Tarihi:

Fransayı ayağa kaldıran intihar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 1997 00:00

Haberin Devamı

Öğrencisi tarafından yalan yere cinsel tacizle suçlanan ve masumiyeti ölümünden sonra ortaya çıkan öğretmenin intiharı Fransa'da olay yarattı.

Reims Kenti'nde meydana gelen ve ülkeyi ayağa kaldıran olay şöyle gelişti: Bir lisede beden öğretmeni olan Bernard Hanse, sınıfın düzenini bozan gürültücü bir öğrenciyi dersten çıkardı. Buna çok içerleyen öğrenci, babasına öğretmeninin kendisini ‘‘sıkıştırıp okşadığı'' yalanını söyledi. Baba da öğretmeni idareye şikâyet edince, okul müdürü öğretmeni ‘‘Bazı veliler, çocuklarına karşı tutumunuzdan şikâyetçi'' diyerek uyardı.

Yalanı anlaşıldı

Mağdur öğretmen, öğrencinin velisiyle yüzleşmek istedi, ancak veli bundan kaçtı. Öğretmenine güvenmeyen müdür ise konuyu araştırmadan, Hanse'yi ‘durumu polise bildirmekle' tehdit etti. Ancak bir süre sonra çocuğun daha önce de benzer yalanlar söylediği ortaya çıkınca, baba şikâyetini geri çekti. Ama artık yıkılan öğretmen için çok geçti.

Bu leke temizlenmez

Talihsiz öğretmen karısına çoktan bir mektup bırakmıştı. ‘‘Gisele, suçsuzum. Ama bu leke temizlenmez. Dedikodular başlamıştır bile. Kızlarımdan, senden, ihtiyar anamdan ve babamdan özür diliyorum'' satırlarını yazdıktan sonra beynine bir kurşun sıkarak yaşamına son vermişti. Hanse'nin ailesi ve kardeşleri, okul müdürünü ve Milli Eğitim Bakanlığı'nı suçlarken, tüm Fransa da olayı sorguluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!