FP'liye genelev parası

Güncelleme Tarihi:

FPliye genelev parası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 1998 00:00

Haberin Devamı

Gazeteci Ali İnce'nin, hakaret ettiği FP Gaziantep Milletvekili Kahraman Emmioğlu'na ödemesi gereken 330 milyon liralık tazminatı hayat kadınları karşılayacak. Gaziantep Genelevi'ndeki arkadaşları adına açıklama yapan ‘‘Yeşim’’ takma adlı hayat kadını, ‘‘FP'nin bize bakışını biliyoruz. Protesto için bu parayı Emmioğlu'na biz ödeyeceğiz’’ dedi.

Fazilet Partisi Gaziantep Milletvekili Kahraman Emmioğlu'na faiziyle birlikte 330 milyon lira tazminat ödemeye mahkûm olan gazeteci Ali İnce'ye, genelevde çalışan kadınlar destek verdi.

Emmioğlu, 1997 Şubat ayında kendisini eleştiren yerel Ekspres Gazetesi köşe yazarlarından Ali İnce hakkında, kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle 1.5 milyar liralık tazminat davası açtı. Mahkeme, ‘Adım’ isimli köşesinde Emmioğlu'na ‘‘Yılışık’’ diyen İnce'yi 200 milyon lira tazminat ödemeye mahkûm etti. Kararın Yargıtay'da onanması üzerine, İnce'nin yasal faiziyle birlikte 330 milyon lira ödemesi kesinleşti.

Kararın duyulmasından sonra, Gaziantep Genelevi'nde çalışan kadınlar ortak karar alarak, İnce'nin ödemesi gereken parayı aralarında toplayacaklarını açıkladılar. Kadınlar adına açıklama yapan ‘‘Yeşim’’ takma adını kullanan hayat kadını, FP milletvekillerinin genelevlere karşı olmasına üzüldüklerini belirterek, şöyle dedi:

‘‘Daha önce de Refah Partisi'nden Şevki Yılmaz aleyhimizde kötü sözler söylemişti. Biz de bir insanız. Buralarda isteyerek durmuyoruz. Ekmek parası için buradayız. Genelev olmayan yerlerde fuhuş daha fazla. Bu nedenle bize karşı olanlara biz de karşıyız. Gazeteci Ali İnce'nin 330 milyon liralık tazminatını hayat kadınları olarak aramızda toplayıp, protesto için Emmioğlu'na vereceğiz.’’

Hayat kadınları daha sonra, gazeteci İnce'ye sembolik olarak 10 milyon lira vererek, arkasında olduklarını açıkladı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!