Four Seasons ilk beÅŸte

Güncelleme Tarihi:

Four Seasons ilk beÅŸte
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 03, 2003 11:26

İstanbul'daki Four Seasons Hotel, Amerikan finans çevrelerinin dergisi Forbes'in, 2003'te mutlaka ziyaret edilmesi gereken ilk beş yer listesine girmeyi başardı.

Haberin Devamı

Liste, iş seyahati yapan ve dergiler için turistik yazılar yazan profesyonellerin gitmek istedikleri "hayal kentler" göz önüne alınarak oluşturuldu.

Derginin Pazartesi piyasaya çıkacak sayısında yayınlanacak "2003 yılında mutlaka ziyaret edilmesi gereken beş yer" listesinde Four Seasons otelinin bulunduğu İstanbul'un yanı sıra şu kentler yer alıyor: 
Doğu Afrika'daki Zanzibar ve Fundu Lagonasi, Maldiv adalarındaki  Cocoa (kakao) adası, Hindistan'ın Udaypur kentinde bulunan Udaivilas adlı eski saray ve Kamboçya'daki Amansara adlı lüks otel. 

ESKÄ° ZÄ°NDAN
Forbes, Four Seasons otelini tanıtırken, binanın eski bir zindan olduğunu, ancak bugün harika göründüğünü vurguladı. 

Otelin Ayasofya, Sultanahmet Camii, Topkapı Sarayı ve Mısır çarşısı gibi tarihi ve turistik yerlere yürüyüş mesafesinde olduğuna işaret eden dergi, otelin iç dekorasyonunun Bizans zevkini yansıttığını, otelde kemerler ve avlular, duvarlarda zengin mozaik süslemeler bulunduğunu belirtti.

Otelde oda fiyatlarının 260 dolardan başladığını kaydeden dergi, diğer otel ve konaklama tesislerinde fiyatların 285 ile 600 dolar arasında değiştiğini kaydetti.  

EGZOTÄ°K YERLERE YOLCULUK
Bu arada dergi, okurları arasında yaptığı interaktif ankette, "zevk için yolculuk edecek olsanız nereyi tercih ederdiniz?" sorusunu sordu.

Bu soruya, okurların yüzde 18'i "bildiÄŸimiz bir yere giderdik", yüzde 3'ü "evde otururduk" cevabı verirken, yüzde 79'u "egzotik yerleri tercih ederdik" dedi.                   Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!