Fotoğraftan sinemaya

Güncelleme Tarihi:

Fotoğraftan sinemaya
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2002 14:26

İstanbul yeni bir uluslararası etkinliğe evsahipliği yapmaya hazırlanıyor. "Uluslararası Fotoğraf - Sinema Buluşması" adlı etkinlik başladı. Programda ünlü Fransız fotoğrafçı ve film yönetmeni Raymond Depardon'un 10 filminin yanısıra, Türk Sineması'nda fotoğraf-sinema ilişkisini irdeleyen film gösterileri, sergi, panel ve söyleşiler yer alıyor. Etkinlik, 22 Mart'a kadar sürecek.

Haberin Devamı

Uluslararası Fotoğraf Sinema Buluşması'nın etkinlikleri İstanbul Bilgi Üniversitesi, İstanbul Fransız Kültür Merkezi ve Fotoğrafevi'nde izlenebilecek.

Açılış 26 şubat akşamı Fransız Kültür Merkezi'nde. Törenin ardından Raymond Depardon'un "John Lennon için 10 dakikalık Saygı Duruşu" ve "Röportajcılar" filmleri gösterilecek. Depardon'un "Suçüstüler", "Tetik Yılları", "San Clemente", "Polisiye Vakalar", "Acil Servis" adlı uzun metrajlı filmleri ile "İlişkiler", "Ian Pallach", "New York, N.Y." adlı kısa metrajlı belgeselleri Bilgi'de Sinema'da ve Fransız Kültür Merkezi'nde izlenebilecek.

"Fotoğraf - Sinema Buluşması" programında, fotoğraftan sinemaya geçen yönetmenlerimizden Şahin Kaygun, Nuri Bilge Ceylan ve Sinan Çetin'in birer filmi ile, Ara Güler, Coşkun Aral, Samih Rıfat ve Ersin Alok'un belgeselleri ve Canan Gerede'nin bir savaş fotoğrafçısının öyküsünü anlatan "Robert's Movie" adlı filmi de yer alıyor.

Haberin Devamı

Şenlik çerçevesinde iki de sergi yer alacak. İbrahim Demirel'in "Sinemayı Yazanlar" başlıklı fotoğraf sergisi 2 - 22  Mart tarihleri arasında, Galatasaray'da Fotoğrafevi'nde açık olacak. Ara Güler fotoğraflarından oluşan bir sergi de  9-11 Mart tarihleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin haftanın 7 günü 24 saat açık olan sanat galerisi"Bilgi Atölye 111"de izlenebilecek.

Ayrıca, 2 Mart günü 16.00 'da Fotoğrafevi'nde İbrahim Demirel'le bir söyleşi, 9 Mart Cumartesi 16.00'da  Bilgi Atölye 111'de fotoğraf sanatçıları ve film yönetmenlerinin katılacağı "Durağan Görüntüden Hareketli Görüntüye" başlıklı bir panel düzenlenecek.

ÜÇ KITA FESTİVALİ

İstanbul Bilgi Üniversitesi ve İstanbul Fransız Kültür Merkezi işbirliği ile düzenlenecek bir başka toplu gösteri de, 18-30 Mart 2002 tarihleri arasında gerçekleşecek. "Pekin'den Meksiko'ya" başlıklı etkinlik, Fransa'nın Nantes kentinde düzenlenen "Üç Kıta Film Festivali"ne bir saygı sunuşu niteliğinde.

Festival direktörü Philippe Jalledeau'nun da katılacağı programda Asya, Afrika ve Latin Amerika ülkelerinden, festivalde ödül kazanmış yapıtlar gösterilecek. Festival'e, Çin'den Ning Ying'in yönettiği "Pekin'de Polis Kontrolü", İran'dan Amir Naderi'nin "Su, Toprak, Rüzgar", Kazakistan'dan Darejan Omirbaev'in "Kairat", Mali'den Cheik Oumar Sissoko'nun "Finzan", Tunus'tan Nacer Khemir'in "Çöl İşaretçileri" ve Meksika'dan Arturo Ripstein'in "Servet İmparatorluğu" filmleri katılıyor

Etkinlik, PPR, İstanbul Bilgi Üniversitesi, İstanbul Fransız Kültür Merkezi ve Fotoğrafevi işbirliği ile düzenleniyor.


Ayrıntılı bilgi için:
sinema@bilgi.edu.tr
(0212) 293 50 10

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!