Floransa'dan Türk ressama ödül

Güncelleme Tarihi:

Floransadan Türk ressama ödül
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2009 11:43

Türk ressam İsmail Acar çağdaş sanatta dünyanın önemli etkinliklerinden biri olan ve İtalya'nın Floransa şehrinde yapılan Floransa Uluslararası Çağdaş Sanatlar Bienali'nde birincilik ödülü ve altın maldalya kazandı.

Haberin Devamı

Rusya'nın başkenti Moskova'da açacağı yeni sergisinin hazırlık çalışmaları nedeniyle Floransa'daki ödül törenine katılamayan Acar'ın ödülünü kendisi adına proje asistanı Aslı Bıçakçı aldı. Ünlü sanatçı Acar, bu yıl 5 - 13 Aralık tarihleri arasında Floransa'nın en önemli mekanlarından biri olan Fortezza da Basso'da bu yıl 7'incisi gerçekleştirilen bienale, 2007 yılında ilk defa katılmış, alanında dünya birinciliği ödülüne layık görülmüştü. Ressam Acar, dünya genelinden 840 sanatçı arasından karışık tekniğin en iyisi olarak konusunda dünya birincisi seçildiğinde de, aynı anda Makedonya Ulusal Müzesi'ndeki sergisinin açılışı nedeniyle ödül törenine katılamamış, ödül kendisi adına Aslı Bıçakçı'ya  takdim edilmişti.

80 ülkenin temsil edildiği Floransa Uluslararası Çağdaş Sanatlar Bienali'nde, dünya genelinden 650 sanatçının eserleri sergilendi. Başkan Pasquale Celona ve Yönetim Kurulu Başkanı Piero Celona'nın gayretleriyle kurulan Bienal 2001 yılından beri Birleşmiş Milletler'in, "Medeniyetler Arası Diyalog" programının resmi ortağı aynı zamanda.  Ünlü sanat tarihçisi Stefano Francolini'nin sanat yönetmenliğini yaptığı bienalde, resimden heykele ve dijital enstalasyona kadar değişik alanlarda 2 bin 500'den fazla eser sergilendi.
Â
Bienale Christian Beck, İskoçya'nın yaşayan en etkili sanatçısı kabul edilen ve eserleri New York Metropolitan ve MOMA müzelerinde sergilenen John Bellany, 1996 Atlanta Olimpiyat Oyunlarının resmi sanatçısı olan ve eserleri Vatikan, Birleşmiş Milletler ve Beyaz Saray koleksiyonlarında yer alan Charles Billich'in de bulunduğu çok sayıda ünlü sanatçı katıldı.

Haberin Devamı

ACAR, ''DOĞU''YLA ''BATI''YI, ''GEÇMİŞ''LE ''GÜNÜMÜZ''Ü BİRLEŞTİRİYOR

Eserleriyle Doğu ile Batı'yı, çocukluğunun geçtiği Anadolu'nun on binlerce yıllık geçmişiyle günümüzü, çağdaş bir yorumla işleyip, birçok tenkiği ustaca bir arada kullanan Acar, 2005 yılındaki özel olarak davet edildiği Venedik'te aynı anda 23 farklı binada yaptığı Sultanlar Venedik'te adlı sergisiyle de, bienal süresince en fazla dikkat çeken sanat etkinliğini gerçekleştiren sanatçı olmuştu.

Haberin Devamı

Floransadan Türk ressama ödül

Bugüne kadar gerçekleştirdiği sergilerini, Kaftanlar, Üç İstanbul (Bizans, Osmanlı, Cumhuriyet), Ayasofya, Nar, Gül, Lale, Kaligrafi, Milli Mücadele Kadınları, Sultan Portreleri, Bizans, Anadolu’nun Tanrıları ve Kralları', Poselen Krallıklar, Sultanlar Venedik'te, Doğu'nun İkonları başlıkları altında toplayan Acar, konuları, zaman, tarih ve coğrafya üçgeni içerisinde ele alıyor. ??Acar, Batı sanatından yola çıkmak yerine, kendi geleneğinden, coğrafyasından, tarihinden ve onbinlerce yıllık Anadolu kültüründen ve sanatlarından yola çıkarak kendi çağdaş yorum ve fikirlerini oluşturuyor. 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!