‘Fıtrat’ acımasız zırvalık

Güncelleme Tarihi:

‘Fıtrat’ acımasız zırvalık
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2014 01:42

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın Soma faciasıyla ilgili sözlerine tepki göstererek, ‘Fıtratında bunlar var’ demesi acımasız ve kalpsiz bir şahsiyetin zırvasıdır. Başbakan’ın fıtratında önüne gelene tokat atmak, suçsuz vatandaşlarımıza küfürler savurmak vardır” dedi. Bahçeli, partisinin grup toplantısında özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

TARTIŞMALI UYGULAMA

“Bu çağda madenlerdeki iptidai şartlara göz yummak, muhtemel ölümlü kazalara azmettirmek ve sebebiyet vermek anlamına gelecektir. Devlet elbette anında müdahale etmiş, tüm imkân ve gücüyle seferber olmuştur. Başta Enerji Bakanı olmak üzere, Soma’ya gelerek arama kurtarma çalışmalarına fedakârca katılanlara teşekkür ediyorum. Soma Kömür İşletmeleri ürettiği kömürleri ihalesiz ve protokol karşılığı Türkiye Kömür İşletmeleri’ne satmaktadır. Aslında hükümet hukuken oldukça kuşkulu ve tartışmalı bir uygulamanın tarafı olmuştur. Aykırı işlemlere imza atılmıştır.

BU NASIL FITRATTIR

Başbakan’ın ‘Fıtratında bunlar var’ demesi acımasız bir şahsiyetin zırvasıdır. Bu nasıl bir fıtrattır ki, sürekli olarak madencilerimizi bulmaktadır? Başbakan’ın fıtratında hortumlayarak zenginleşmek; Somalı madencinin fıtratında toprak altında can vermek vardır. Başbakan’ın fıtratında koruma ordusuyla gezmek, önüne gelene tokat atmak, suçsuz günahsız vatandaşlarımıza galiz küfürler savurmak; Somalı madencinin fıtratında kömürden rızkını çıkarırken zehirlenmek vardır. Başbakan’ın fıtratında aşağılık müşavirlerinin yerde kıvranan insanlara tekme vurması; Somalı madencinin fıtratında ödenmeyen banka borçları ve hayat pahalılığı altında ezilmek vardır. Başbakan’ın fıtratında milyarlarca lirayı götürmek; Somalı ve Zonguldaklı kardeşlerimizin fıtratında madene gömülmek vardır. Başbakan Soma’da terör estirmiştir. Yaslı Somalılara meydan okumuş, tepkiler karşısında öfke nöbetleri geçirmiştir. Neredeyse uluorta vatandaşlarımızla yumruk yumruğa kavga etmeye bile niyetlenmiş, ringe çıkan boksörler gibi gardını almıştır. Her tepkiyi darbe olarak gören ucube bir fıtrata mahkûm olmuştur. Utanmasa Soma’daki maden felaketini paralel örgüte dahi havale edecek, iş kazasını sabotaj olarak yorumlamayı arttırarak sürdürecektir. Soma’daki kayıpları normal gösterebilmek için 1862, 1866, 1899’lardan örnekler vermiştir. Maden yıkımını 19 ve 20’nci yüzyıllardaki kazalarla mukayese etmek, tekerleği bulan ilk insanla aya çıkan ilk insanı kıyaslamak kadar hezeyan ötesidir. Başbakan’ın fıtrat dediğine, gelişmiş ülkeler cinayet demektedir.

CEBERUT BAŞBAKAN

Haberin Devamı

Türk gençliği isterse villalarda soygun parası eritmekle, vakıflar yoluyla kamu arazilerini üzerine tapulamakla meşhur, çıkar karşılığı milyon dolarlarca bağış alma meraklısı Başbakan ve bakan çocuklarının saltanatına son verilecektir. Şarlatanı hayırsever yapan, katili ödüllendiren, hırsızı aklayan, caniyi dost gören, gençlerin hakkını yandaşlara bölüştüren bugünkü günahkârlara Türk gençliği haddini bildirmelidir. Gölgesinden korkan, milleti tehdit gören ceberut Başbakan’ın 12 yıllık karanlık serüvenini hesap gününe dönüştürmek sizlerle mümkün olacaktır.”

Partilerin takdiri
CUMHURBAŞKANLIĞI seçimlerine yönelik görüşmelerine dün devam eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i Gölbaşı’ndaki konutunda ziyaret etti. Sezer, 50 dakika süren görüşmenin ardından Bahçeli’yi kapıya kadar uğurladı. Sezer, görüşmenin bitiminde “Adayı belirledik” deyince basın mensupları hemen “Kim efendim?” sorusunu yöneltti. Sezer de gülümseyerek “Şaka şaka” yanıtını verdi. Bahçeli ise “Sayın Cumhurbaşkanımız lütfettiler, talep ettiğimiz randevuya karşılık verdiler. Bugün kendisine ziyarette bulunduk. Çok sıcak bir ortamda düşüncelerimizi arz ettik. Kendileri de düşüncelerimizi dikkatlice dinlediler ve çalışmalarımızda başarılar dilediler” dedi. Sezer de Bahçeli’ye cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin krize dönüştürülmeden sonuçlandırılması gerektiğine vurgu yaptı. Sezer, bir gazetecinin “Çatı aday önerisine yaklaşımınız nedir?” sorusuna “Sayın partilerin takdiridir. Söyleyecek bir şey yok” yanıtını verdi. Selahattin SÖNMEZ/ ANKARA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!