Fırtına, yağış ve kar geliyor

Güncelleme Tarihi:

Fırtına, yağış ve kar geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2014 10:18

Meteoroloji, Kuzey Ege'de akşam saatlerinden fırtına uyarısı yaparken, Edirne ve Kırklareli'nde etkisini gösteren sağanak yağışların etkisinin devam edeceğini bildirdi. Sıcaklıklar tüm yurtta 10 derece birden düşecek. Marmara'da ise yarın karla karışık yağmur bekleniyor. Doğu bölgelerde ise kar yağışı artarak devam edecek.

Haberin Devamı

İSTANBUL BİR GÜNDE 12 DERECE BİRDEN SOĞUDU

İSTANBULLULAR GÜNE SİSLE UYANDI

Dün 17.8 derece sıcaklığın ölçüldüğü İstanbul 1 günde 12 derece birden soğudu. Bugün İstanbul'da 5.2 derece ölçülen sıcaklık, kuzey rüzgarının etkili olması nedeniyle bunun da altında hissediliyor. Meteorolojik tahmin istasyonlarından derlenen tahminlere göre Pazartesi günü İstanbul'un Avrupa yakasındaki ilçelerindeki yağış kar şeklinde gerçekleşecek.

İŞTE BEŞ GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

ANİ SICAKLIK DÜŞÜŞÜ YAŞANDI
Günler öncesinden tahmin edilen ani sıcaklık düşüşü bugün yaşandı. Soğuk hava Trakya'dan giriş yaptı. Edirne, Kırklareli ve İstanbul'da dün ve bugün ölçülen sıcaklar arasında ciddi fark var. Dün ile bugün arasındaki sıcaklık farkı İstanbul için 12 derecden fazla. Edirne ve Kırlareli'nde ise bunun da üstünde. Bu bölgelerde hakim olan kuzey rüzgarları nedeniyle hissedilen sıcaklık termometrenin ölçtüğü değerlerin de altında. Dün 17.8 derece sıcaklığın ölçüldiğü İstanbul'da bugün öğlen saatlerinde termometre değerine yansıyan sıcaklık 5.2. Yani İstanbullular düne göre 12 derece daha soğuk bir gün yaşıyor. Trakya'daki il ve ilçelerde de durum farklı bu değil. Buralarda yaşanan ani soğuma daha sert oldu. Bu bölgelerde dün ve bugün ölçülen sıcaklık farklılığı şöyle ;
Edirne (Uzunköprü), Dün : 16.6, Bugün : -0.3
Kırklareli, Dün: 12.8, Bugün : 2.9
Tekirdağ (Malkara), Dün : 16.4, Bugün : 1.8

Haberin Devamı

KAR BEKLENİYOR
Meteorolojik tahmin istasyonlarından derlenen bilgilere göre Trakya bölgesinde akşam saatlerinden itibaren kar yağışı gözlenecek. Tahminlere göre söz konusu kar yağışının İstanbul'a ulaşma zamanı, haftanın ilk günü. Pazartesi günü sabah saatlerinde İstanbul'un Avrupa yakasındaki ilçelerinde kar yağışının gözleneceği öngörülüyor.

FIRTINA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Kuzey Ege'de kuzeydoğudan (poyraz) 5 ila 7 (30-50 km/saat) kuvvetinde fırtınamsı rüzgar şeklinde esen rüzgarın, kuvvetini artırarak akşam saatlerinden itibaren 6 ila 8 (40 ila 75 km/saat) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesinin beklendiğini açıkladı. Fırtınanın Pazartesi öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Yapılan uyarıda, Edirne ve Kırklareli genelinde halen devam etmekte olan sağanak yağışların, akşam saatlerine kadar yer yer kuvvetli olarak etkisini sürdüreceği belirtilerek, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını vb.) yetkililer ve vatandaşlar uyarıldı.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI 10 DERECE DÜŞECEK

Soğuk havanın etkisine girecek Güney Marmara'da, yarın hava sıcaklığı 10 derece civarında düşecek. Bugünü 13-14 civarında geçirecek Güney Marmara'da yarın hava soğuyacak. Karla karışık yağmurun beklendiği Bursa'da en yüksek sıcaklık 14 dereceden 4, Balıkesir ve Yalova'da 13'ten 3 dereceye düşerken, kar yağışının tahmin edildiği Çanakkale'de ise 2 dereceye inecek.

Güney Marmara'da en düşük hava sıcaklığı ise sıfırın altında 1 ile 0 derece arasında bekleniyor.

İSTANBUL'DA SİS ETKİLİ OLUYOR

İstanbul’da gece saatlerinde görülmeye başlayan sis, sabah saatlerinde etkisini artırdı. Yoğunluğun artması sonucu TEM otoyolunda görüş mesafesi azaldı, sürücüleri araçlarının farlarını yaktı. Sisle beraber hava sıcaklığında da düşüş yaşandı. Sis etkisini yüksek kesimlerde etkisini göstermeye devam ediyor.

Haberin Devamı

EDİRNEYE 24 SAATTE 31 KİLO YAĞIŞ DÜŞTÜ

Edirne'de dün akşam saatlerinde başlayan ve sabaha kadar süren sağanak yağmur nedeniyle metrekareye 31.4 kilogram yağış düşerken, son 51 yılın en düşük seviyesinde olan Tunca ve Meriç nehirlerinin debisinde yaklaşık 10 metreküplük artış yaşandı.

EDİRNE'YE 24 SAATTE 31 KİLO YAĞIŞ DÜŞTÜ

Edirne’de dün akşam başlayan sağanak yağmur gece yarısından itibaren etkisini attırarak sabah saatlerine kadar sürdü. Sağanak yağmur nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşurken herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Son 51 yılın en düşük seviyesinde olan Tunca ve Meriç Nehirlerinin de debilerinde yükselme gözlendi. Devlet Su İşleri 11’nci Bölge Müdürlüğü verilerine göre mevsim normallerinin altında görülen yağışlar nedeniyle son 51 yılı kapsayan ortalamanın yüzde 40 altına düşen nehir seviyelerinde yaklaşık 10 metreküplük bir artış yaşandı.

Haberin Devamı

Edirne Meteoroloji Müdürlüğü, hava sıcaklığının sıfırın altında 1 dereceye kadar azaldığı kente son 24 saatte metrekareye 31.4 kilogram yağış düştüğünü ve yağışın gün içerisinde aralıklarla süreceğini duyurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!