Fırtına ve kar esir aldı

Güncelleme Tarihi:

Fırtına ve kar esir aldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alan fırtına ve yağış, hasara yol açmaya devam ediyor. Hızı saatte 100 kilometreye ulaşan fırtına, Selçuk'taki Efes Havalimanı'nda iki kişilik uçağı sürükleyip ters çevirdi. Manisa'da yağmur nedeniyle stadyumun duvarı yıkıldı.

EGE Bölgesi'nde aralıksız süren sağanak yağışlar, yaşamı olumsuz etkiledi. Manisa'da taşkın bölgesindeki Kazım Karabekir Mahallesi'nde evleri yine su bastı. Kuşlubahçe'de sular altında kalan 7 ev tahliye edildi. 19 Mayıs Stadyumu'nun 18 metre uzunluk ve 50 santimetre genişliğindeki çevre duvarı sel sularının etkisiyle yıkıldı. Manisa'da Şubat yağışlarında son 34 yılın rekoruna ulaşıldı.

BALIKESİR Bahçelievler, Gündoğan, Kasaplar ve Gümüşçeşme mahallelerindeki evlerin zemin katlarını su bastı. İtfaiye ekipleri gece boyunca vatandaşların su boşaltma çalışmalarına yardımcı oldu.

MUĞLA Kentin uzun yıllar yağış ortalaması 179 kilogram olmasına karşın, bu yılın ortalaması 317.4 kilograma ulaştı. 15 gün önce de selin etkilediği Ortaca'da Dalaman Çayı'nın taşması sonucu Akıncı ve Güzelyurt köylerinde 4 ev ve arazilerin büyük bölümü sular altında kaldı. Sel nedeniyle Akıncı, Fevziye ve Güzelyurt köylerinde okullar bir gün tatil edildi. Dalaman Kaymakam Vekili Ahmet Akman, ilçeyi Fethiye Karayoluna bağlayan köprünün ayağında 5 santim kayma belirlendiğini, trafiğin kontrollü olarak sağlandığını açıkladı.

DENİZLİ Bir hafta içinde metrekareye 43.1 kilogram yağış düştü. Özellikle geceleri saatteki hızı 70 kilometreye ulaşan rüzgar hayatı olumsuz etkiledi.

AYDIN Pamuk ve buğday tarlaları sular altında kaldı. Koçarlı'nın Çeşme, Yenipazar'ın Alioğulları, Germencik'in Habibler köylerinde yer yer heyelan oldu. Söke'ye bağlı Sazlıköy'de ise evleri su bastı.

ESKİŞEHİR Vali Ali Fuat Güven, yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve merkeze bağlı köylerdeki ilköğretim ve liselerin İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile bir gün süreyle tatil edildiğini söyledi.

KÜTAHYA Yoğun kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerin köylerle olan ulaşımı kapandı. Domaniç İlçesi'nde 33 köyün elektriği kesildi, 8 köy yolu kapandı. Domaniç'te kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar 3 gün süreyle tatil edildi.

BİLECİK Pazaryeri ve Gölpazarı ilçelerine birçok köy yolu kapandı. Köy Hizmetleri ekiplerinin yol açma çalışmaları sürüyor.

YOZGAT Akdağmadeni İlçe merkezinde çok sayıda öğrencinin grip olması nedeniyle, merkezdeki ilköğretim okulları 3 gün süreyle tatil edildi.

SAKARYA Adapazarı'nda, önceki gün etkili olan şiddetli lodos nedeniyle bazı fakültelerinin çatısı uçan ve duvarları yıkılan Sakarya Üniversitesi, 1 Mart Pazartesi gününe kadar tatil edildi.

GİRESUN Vali Erhan Tanju, 20 Şubata fırtına nedeniyle denizin kabarması sonucu Giresun ve yöresinde, 5 trilyon 124 milyar 500 milyon liralık maddi zarar meydana geldiğini bildirdi.

KONYA Hızı saatte 95 kilometreye ulaşan fırtına, Aksaray'a bağlı Ağaçören İlçesi'nde 3 minarenin yıkılmasına yol açarken, Konya kent merkezinde de bazı binaların alüminyum çatıları uçtu. Fırtına nedeniyle Derbent ilçesinde seralar zarar görürken, bazı bölgelerde ağaçlar devrildi, Fırtınanın hızını artırarak bir süre daha devam etmesinin bekleniyor.

ORDU Fatsa'nın Hatipli Beldesi Karakçıoğlu Mahallesi'nde ormanlık alanda aşırı rüzgar nedeniyle yüksek gerilim hatlarının birbirine sürtmesi sonucu meydana gelen kıvılcımlar, yangın çıkmasına neden oldu. Yangın Ünye, Fatsa ve Kumru itfaiye ekiplerinin ve çevrede bulunan vatandaşların da yardımıyla güçlükle söndürülürken, 4 hektar meşe ve kayın ağacının tamamen yandığı bildirildi.

BOLU Dün aralıklarla yağan kar, trafiği olumsuz yönde etkilemeye başladı. İl ve ilçe karayollarının açık olduğu Bolu'da TEM otoyolunda araçların zincirsiz trafiğe çıkmalarına izin verilmiyor. Sabah yapılan ölçümlerde Kartalkaya'da 200, Abant'da 150, Şehir merkezinde de 3 santimetre kar olduğunu belirlendi.

KAYSERİ Erciyes-Kayseri arasındaki 24 kilometrelik yol, dün sabah tipi ve fırtına yüzünden ulaşıma kapandı. Kayseri'de rüzgarın hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaştı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!