Fırtına Vadisi TBMM gündeminde

Güncelleme Tarihi:

Fırtına Vadisi TBMM gündeminde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Kul ve Çanakkale Milletvekili Ahmet Küçük, Rize'nin Çamlıhemşim ilçesindeki Fırtına Vadisi'nde yapılması planlanan hidroelektrik santraline tepki gösterdi. Kul ve Küçük, ayrı ayrı verdikleri soru önergeleriyle konuyu TBMM gündemine taşıdı. Fırtına Vadisi'nde yapımı planlanan Dilek-Güroluk Hidroelektrik Santrali ile ilgili olarak Başbakan Mesut Yılmaz'ın yanıtlaması istemiyle verilen soru önergesinde, Yılmaz ile projenin yapımını üstlenen BM Enerji Yatırımları ve Ticaret AŞ'nin ortaklarından biriyle yakınlığı olduğu iddiası gündeme geldi. Yılmaz'dan şirket ortakları arasında bir yakını olup olmadığı soruldu. Milletvekilleri, önergelerinde şu sorulara yanıt verilmesini istediler:

Ülke kapasitesinin sadece binde 4'ünü karşılaması beklenen 360 megavatlık elektrik enerjisi üretimi için yapılan bu yer seçimi doğru mudur?

ÇED raporu çıkmadan temel atacağınızı ilan ettiniz mi?

Raporun onaylandığı gün ile temel atıldığı gün aynı mıdır, aynı gün ise bu sizce bir rastlantı mıdır?

Baraj inşaatı sırasında on binlerce ağacın kesileceğini, binlerce bitki türünün yok olacağını biliyor muydunuz?

İnşaat sırasında, birinci derece heyelan ve erezyon bölgesi olan Çamlıhemşin'de yaşayan sakinlerin can ve mal güvenliğini nasıl korumayı düşünüyorsunuz?

Bu santral kararıyla, Anayasa'daki kamu yararı ilkesine ve devletin tabiat varlıklarının korunmasına dair maddesine aykırı hareket edilmemiş midir?’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!