Fırtına şehri savurdu

Güncelleme Tarihi:

Fırtına şehri savurdu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

İstanbul fırtına yüzünden altüst oldu. Saatte 60 kilometreyi aşan hızla esen rüzgar ağaçları, evleri, damları devirdi, soba zehirlenmesine yol açtı, can aldı. İşte İstanbul'un hali...

ZEYTİNBURNU: Duvar yıkıldı. Güney ve Batı'dan esen şiddetli rüzgar, Zeytinburnu Sümer Mahallesi 25/3 Sokak'ta inşaat halindeki 5 katlı binanın en üst katındaki duvarların bir bölümü, gece saat 23.30'da, yan taraftaki gecekondunun üzerine devrildi. Oturma odasında televizyon izleyen Mümin Arpakçı ile eşi Figen Arpakçı, çöken çatının altında kaldı. Arpakçı çifti, komşuları tarafından sıkıştıkları yerden kurtarıldı. Hafif yaralı olarak Vakıf Gureba Hastanesi'ne kaldırıldılan çift, ‘‘Deprem olduğunu sandık’’ dediler.

BOSTANCI: Bağdat Caddesi'de saat 23.00'te, asırlık bir çınar ağacı rüzgar yüzünden Gökhan Berberoğlu'nun kullandığı 34 RCM 91 plakalı otomobilin üzerine devrildi. Berberoğlu, sağ kurtulmayı başardı ama yaşadığı şoktan sonra uzun süre konuşamadı.

İNCİRLİ: O-1 Karayolu'nda bir trafik levhası yola devrildi. Trafik aksadı. İtfaiye ekipleri levhayı kaldırarak, yolu açtı.

MAÇKA: Bir evin çatısı uçtu.

BEYOĞLU: Tarlabaşı Bulvarı'nda kullanılmayan bir binanın duvarı, geceyarısından sonra yola devrildi. Trafik bir saat aksadı. Polisler tuğla parçalarını toplayarak trafiği açtılar.

Bayıldı, donarak öldü

Halkalı Yenidoğan Mahallesi'nde oturan beş yaşındaki Caner Duran 19 yaşındaki ablası Canan'la evde yalnız kaldı. Canan evden çıkarken kapıyı kardeşinin üzerine kilitledi. Küçük çocuk evde sıkılınca pencereden dışarı çıkmak istedi, ama demir parmaklıklara kafasını çarptı, bayıldı. Ablası gelene kadar soğuktan donarak öldü.

Cüneyt SÖZ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!