First Lady'den tavır

Güncelleme Tarihi:

First Ladyden tavır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 1997 00:00

Haberin Devamı

Demirel posterlerinin DYP'den indirilmesi, ‘‘Kızım'' dediği Çiller'le, Nazmiye Hanım'ın da arasını açtı. Nazmiye Hanım, dün Türk Ocağı binasının açılış töreninde, Çiller'in ayağa kalkarak tokalaşma girişiminde bulunmasını görmezlikten geldi.

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in bir dönem genel başkanlığını yaptığı DYP'den posterlerinin indirilmesi, Nazmiye Demirel ile Tansu Çiller'in arasını açtı. Nazmiye Hanım, politikaya başladığında ‘‘Kızım'' dediği Çiller'e tavır koydu ve köprüleri attı. Nazmiye Hanım, dün Türk Ocağı binasının açılış töreninde, Çiller'in ayağa kalkarak tokalaşma girişiminde bulunmasını görmezlikten geldi. Çiller törendeki konuşmasından sonra Demirel'in kulağına eğilerek ayrılmak için izin istedi ve Nazmiye Hanım'a elini uzattı. Nazmiye Hanım bu kez Çiller'le tokalaşmaktan kaçamadı. Demirel konuşmasında, imparatorluğun yıkılıp, cumhuriyetin kuruluşunu anlatırken, ‘‘Hayat hakkın, mücadele gücün kadardır'' dedi. Demirel, Sovyetler Birliği'nin dağılmasını anlatarak, Türk dünyası önünde büyük bir ufuk açıldığını savundu. Demirel, Türkiye'nin milli devlet ilkelerine herkesin sahip çıkmak zorunda olduğunu belirterek, ‘‘Türkiye'de huzurun, barışın ve kalkınmanın anahtırı budur'' diye konuştu. Çiller ise sık sık yutkunarak yaptığı konuşmada, Türk milliyetçiliğine övgüler yağdırdı. Çiller, sol ve sağ partiler arasında yıllardır ihtilaf konusu olan Resim Heykel Müzesi binasının Türk Ocakları'na devri konusunda da söz vererek, bu yasayı çıkarmak için elinden gelen desteği vereceğini bildirdi. BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu da bu binanın Türk Ocakları'na devri için çalışacağını söyledi.

AKRABAYA AÇILIŞ

Cumhurbaşkanı törenden önce de Ekol Etek firmasının Balgat'ta yaptırdığı yeni atölyeyi hizmete açtı. Demirel, firma sahibinin Isparta'dan akrabası olduğunu belirterek, eşi Nazmiye Hanım'la birlikte bol bol anı fotoğrafı çektirdi. Demirel, daha sonra da Mithatpaşa Caddesi'ndeki Özel Çağ Hastanesi'nin açılışını yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!