First Lady kim olacak

Güncelleme Tarihi:

First Lady kim olacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2014 11:40

Türkiye, Ağustos'ta ilk kez halk oyuyla cumhurbaşkanını seçecek.

Haberin Devamı

Şimdiye kadar üç aday hakkında hemen herşey yazıldı.

Ancak onlarla birlikte Çankaya Köşkü'nde yaşamaya başlayacak eşleri, Türkiye'nin potansiyel üç first lady'si, tüm adaylık süreci boyunca gölgede kalmayı tercih ettiler.

İşte Türkiye'nin Ağustos ayından itibaren Çankaya Köşkü'nün ev sahibeliğini üstlenecek Türkiye'nin first lady adayları:

EMİNE ERDOĞAN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın uzun siyasi kariyeri boyunca hep yanında olan Emine Hanım, üç potansiyel first lady arasında kamuoyunun en çok tanıdığı isim.

21 Şubat 1955'te İstanbul'da doğan Emine Erdoğan (Gülbaran)'ın ailesi Siirt kökenli.

Gülbaran ailesinin beş çocuğunun en küçüğü ve tek kız evladı olan Emine Hanım, 1966'Da Zeynep Kamil İlkokulu'nu bitirdi. Mithatpaşa Kız Ortaokulu'nun ardından Mithatpaşa Akşam Sanat okulu'na gitti. Okuldan kendi isteğiyle ayrıldı.

Haberin Devamı

First Lady kim olacak

EMİNE HANIM'IN HAYATINDAKİ DÖNEM NOKTASI

Şule Yüksel Şenler'le tanışmasını Emine Hanım verdiği mülakatlarda "hayatının dönüm noktası" olarak tanımlıyor. Bu tanışmanın ardından İdealist Kadınlar Derneği'nin faaliyetlerine katılmaya başlayan Emine Hanım, 1977'de bir konferansta, şimdiki eşi Recep Tayyip Erdoğan'la tanıştı.

36 YILLIK EVLİLİK..

1978 yılında Erdoğan'la, 23 yaşındayken evlenen Emine Hanım'ın bu evlilikten dört çocuğu oldu.

HEP EŞİNİN YANINDA

Emine Hanım, eşi Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi hayatında hep yanında oldu. Fazla öne çıkmayan, ancak arka planda eşine her türlü desteği veren Emine Erdoğan, Başbakan olmasının ardından da eşinin hemen hemen her yurtdışı gezisi ve mitingine katıldı.
Erdoğan, ayrıca Başbakan eşi sıfatıyla pekçok yardım faaliyetine de öncülük etti.

First Lady kim olacak

PAKİSTAN'DA SELDEN ZARAR VERENLERLE MYANMAR'DA ZULÜM GÖRENLERLE...

Emine Hanım, özellikle insani yardım faaliyetlerinde ön plana çıktı. Pakistan'da sel felaketzedelerine, Myanmar'da zulme uğrayan Müslümanlara Türkiye'nin yardımlarını bizzat götürdü.

Haberin Devamı

First Lady kim olacak

FÜSUN İHSANOĞLU

Muhalefet partilerinin "çatı adayı" Ekmeleddin İhsanoğlu'nun eşi Füsun İhsanoğlu, hakkında kamuoyunun en az bilgi sahibi olduğu first lady adayı.

ANKARA'DA TANIŞTILAR

Füsun Hanım, Isparta Şarkikarağaç doğumlu. Ekmeleddin İhsanoğlu ile, Ekmel Bey Ankara Üniversitesi'nde akademisyen olarak görev yaptığı sırada tanıştı. Füsun-Ekmeledin İhsanoğlu çifti, 1971 yılında evlendi. Bu evlilikten Tuğrul, Aziz ve Orhan adlı üç çocuk dünyaya geldi.

First Lady kim olacak

SİYASETÇİ AİLE

Füsun Hanım eczacı. Kendisi siyasetçi bir aileden geliyor. Dedesi DP Milletvekili Ünal Alçılı. Füsun Hanım ayrıca Süleyman Demirel'le birlikte siyaset yapan, "Koca Reis" lakaplı Saadettin Bilgiç'in de yakın akrabası.

Haberin Devamı

BAŞAK DEMİRTAŞ

Selahattin Demirtaş en genç cumhurbaşkanı adayı, eşi Başak Hanım da en genç first lady adayı.
Mesleği öğretmenlik olan Başak Demirtaş, eşinin siyasi hayatında hep geri planda kalmayı tercih etti.

First Lady kim olacak

ANKARA'DA DEMİRTAŞ'IN ÜNİVERSİTE YILLARINDA TANIŞTILAR

Başak-Selahaddin Demirtaş çifti, Demirtaş Ankara'da Hukuk Fakültesinde okurken tanıştılar. 2002 yılında evlendiler. Selahattin Demirtaş, verdiği mülakatlarda o günleri şöyle anlattı;

First Lady kim olacak

"IKINA SIKINA EVLİLİK TEKLİF ETTİM..."

"Başak ile ben hukuka girdikten sonra çıkmaya başladık. Ikına sıkına teklif ettim, meğer o da bekliyormuş. Ertesi yıl Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ni kazandı. Sınıf öğretmeni oldu. 2002’de evlendik, iki kızım var. Biri Delal, biri Dılda. Delal “değerli”, Dılda da “gönül veren” anlamına geliyor. Çocuklarımıza benliklerini unutmamaları için Kürtçe isim verdik. İkinci kızımın doğumunda talihsizlik oldu. Yedi aylık hamile olmasına rağmen seçime dört gün kala eşim fenalaştı. Doktor doğumun başladığını, Diyarbakır koşullarında çocuğu yaşatma ihtimalinin düşük olduğunu söyledi. O gün Diyarbakır mitingi vardı. Şüphesiz eşimle çocuğumu seçtim. Doğumun başladığını söylemeden uçağa bindirip Ankara’ya geldik. Eşimi Hacettepe’de yatırdık, aynı gün geri döndüm.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!