Fırınlar açık mı, kaça kadar açık? Sokağa çıkma yasağında pide ve ekmek almak serbest mi?

Güncelleme Tarihi:

Fırınlar açık mı, kaça kadar açık Sokağa çıkma yasağında pide ve ekmek almak serbest mi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2020 18:36

Sokağa çıkma yasağı kısıtlamasıyla beraber, fırınların kaça kadar çalıştığı ve sokağa çıkma yasağında fırına gidilip gidilmeyeceği merak konusu oldu. 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta uygulanan 3 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında İçişleri Bakanlığı, açık olacak iş yerleri yayınladığı genelgede duyurdu. Peki, fırınlar açık mı, kaça kadar açık? Sokağa çıkma yasağında pide ve ekmek almak serbest mi?İşte, o konuyla ilgili ayrıntılar.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine yeni tip Kovid 19 salgını ile mücadele kapsamında “Sokağa Çıkma Kısıtlaması Genelgesi” gönderdi. Mübarek Ramazan ayı devam ederken, fırınların sokağa çıkma yasağında çalışıp çalışmayacağı pek çok vatandaşın gündemine geldi. Peki, fırınlar saat kaça kadar açık? Sahur ve iftarda fırına gitmek serbest mi? İşte, sokağa çıkma yasağında fırınların çalışma saatleriyle ilgili bazı bilgiler...

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA FIRINLAR AÇIK MI?

İçişleri Bakanlığı tarafından sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. Bu kapsamda yayınlanan genelgede şu ifadeler kullanıldı;

1.05.2020 Cuma, 02.05.2020 Cumartesi ve 03.05.2020 Pazar günleri, ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı işyerleri ile bu işyerlerinin sadece ekmek satan bayileri, ayrıca tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı işyerleri (Bu işyerlerinde sadece ekmek, unlu mamul ve tatlı satışı yapılabilir.) açık olacak.

Haberin Devamı

01.05.2020 Cuma günü vatandaşların dışarı çıkamadığı saatler ile 02.05.2020 Cumartesi ve 03.05.2020 Pazar günleri tatlı satış amaçlı işyerleri sadece evlere/adrese servis şeklinde satış yapabilecek.

Ayrıca Ramazanla ilgili daha önce yayınlanan genelgede de fırınların çalışma saatleriyle ilgili bilgiler verilmişti. Yazılı açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı;

Ramazan süresince iftar saati ve hemen öncesinde oluşabilecek pide kuyrukları ve yoğunluğun oluşturacağı bulaş riskinin önlenmesi için fırınlardaki pide ve ekmek üretimi ile özel sipariş alımı (yumurtalı, susamlı, katkılı ve benzeri pide) iftardan 2 saat önce sonlandırılacak. İftar saatlerinden sonra fırınlarda üretim, satış ve diğer hazırlık işlemleri devam edecek.

Ekmek dağıtımının düzenli olması amacıyla Vali ve Kaymakamların başkanlığında fırıncılar odası, yerel yönetim, emniyet ve jandarma temsilcilerinin katılımıyla oluşacak komisyon tarafından, her mahalle için muhtar görüşü de alınarak ivedilikle il/ilçe ekmek dağıtım planı yapılacak, bu planda il/ilçedeki ekmek üreten işyerlerinin sorumlu oldukları dağıtım bölgeleri (mahalle/cadde/sokak ölçeğinde) ile her dağıtım bölgesi için görev yapacak araç listeleri belirlenecek. Bu şekilde yapılacak planlama dışında sadece Vefa Sosyal Destek Birimleri ekmek dağıtımını gerçekleştirebilecek.

 

BAKMADAN GEÇME!