Firefox bağış 'zengini'

Güncelleme Tarihi:

Firefox bağış zengini
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2004 16:24

Mozilla Vakfı'nın açık kaynaklı Web tarayıcısı Firefox'un reklamlarını ABD'nin saygın gazetelerinden New York Times'ta tam sayfa yayınlatmak için başlatılan bağış kampanyası büyük ilgi gördü. Firefox 1.0 'ın final sürümünün çıkacağı 9 Kasım'da verilecek reklamlar için hedeflenen miktar şimdiden kat kat aşıldı.

Haberin Devamı

Firefox'u yaygınlaştırmak için uğraşan SpreadFirefox'un kampanyası salı günü, on günde 30 dolardan 2 bin 500 kişi hedefiyle başlatıldı. Cuma günü itibariyle toplanan para 100 bin doları geçti. Bağışların halen devam ediyor.

Mozilla Vakfı'ndan Bart Decrem, bu miktarın NY Times'ta bir kaç Firefox reklamı vermek için yeterli olduğunu belirtirken, artan paranın diğer Mozilla projelerinde kullanılacağını söyledi. Decrem, Firefox sevenlerin ilgisinin çok etkileyici olduğunu da ifade etti.

BAĞIŞÇILARIN İSİMLERİ DE YAYINLANACAK

NY Times'daki tam sayfa ilan Firefox 1.0'ın çıkacağı 9 Kasım civarında yayınlanacak. İlanda bağış yapanların isimleri de yer alacak. SpreadFirefox ayrıca arkadaşlarını ikna eden ya da on bağış yapana da özel hediyeler veriyor.

Halen preview versiyonu bulunan Firefox 1.0'u indirenlerin sayısı pazartesi günü 5 milyon'u bulmuştu. Bu rakam dört hafta önce 1 milyonu kişiye ulaşmayı planlayan SpreadFirefox'un hedeflerinin çok üstünde. Tek bir pencerede birden çok sayfa açma, dahili pop-up engelleyici, 'Extentions', RSS desteği ile 'Live Bookmak' gibi özelliklere sahip olan Firefox 10, IE'ye oranla daha hızlı ve daha güvenli bir sörf imkanı sunuyor.

Haberin Devamı

Yaklaşık iki ay önce çıkmasına rağmen teknoloji uzmanlarının büyük beğenisini kazanan ve çoğu tarafından tüm zamanların en iyi tarayıcısı olarak nitelendirilen Firefox'un, Internet Explorer'un Netscape'i saf dışı bırakmasıyla sonra eren tarayıcı savaşlarını yeniden başlatması bekleniyor.


İlgili haberler

Firefox 5 milyonu devirdi
Tarayıcı savaşı kızışıyor
Tarayıcı savaşında AOL de var
IE kan kaybediyor, Mozilla çıkışta

İlgili linkler

Mozilla
Spread Firefox
Microsoft

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!