Fırat gitti Aksu geldi

Güncelleme Tarihi:

Fırat gitti Aksu geldi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2008 15:41

AKP'nin iki numaralı adamı değişti. Sağlık sorunlarını gerekçe göstererek AKP'deki görevlerinden istifa eden Dengir Mir Mehmet Fırat'ın yerine partinin genel başkan yardımcılığına uzun yıllar İçişleri Bakanlığı yapan Abdülkadir Aksu getirildi. Aksu, bugün Başbakan Erdoğan'ın katıldığı Bağcılar İlçe Kongresi'ndeydi.

Haberin Devamı

AKP'NİN İKİNCİ ADAMI DEĞİŞTİ

Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Fırat, partide Başbakan Tayyip Erdoğan’dan sonra ikinci adamdı. AKP’nin vitrinindeki bu değişiklikle geriye çekilen Fırat’ın bir süre önce DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ve DTP’li milletvekilleriyle yediği akşam yemeği de tartışmalara neden olmuştu.

Aksu’nun yeniden yükselişi

Vitrin değişikliği, Erdoğan’ın yerel seçimlerde belediye başkanlığını DTP’den almayı önüne hedef koyduğu Diyarbakır kökenli Aksu’nun parti içinde yükselişine sahne oldu. İçişleri Bakanlığı’ndan alındığında Erdoğan’a kırıldığı öne sürülen Aksu, bu yeni görevlendirmeyle partinin iki numaralı ismi oldu.

Erdoğan’ın sözlerini eleştirdi

Mir Mehmet Dengir Fırat, parti yönetimindeki değişikliklerin yapıldığı dünkü MKYK toplantısına katılmadı. Fırat’ın salı günkü Merkez Yürütme Toplantısı’na katıldığı ve burada Başbakan Erdoğan’ın DTP’lilere yönelik "Tek devleti istemeyen buyursun gitsin" sözleri ile göstericilere pompalı tüfekle ateş açan vatandaşa "Sabır ama nereye kadar" sözlerini eleştirdiği öğrenildi.

Kendisi de Adıyaman kökenli bir Kürt olan Fırat, Erdoğan’ın bu sözlerini, "Hassas bir dönemden geçildiğini, bu tür mesajların yanlış anlamalara yol açacağını" belirterek eleştirdi. Erdoğan başka eleştiriler de alan bu sözlerinin "meramının yanlış anlaşıldığını" savundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!