Filme tehditler yağıyor

Güncelleme Tarihi:

Filme tehditler yağıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2010 09:56

Tehditler aldığı belirtilen “Takiye-Allah'ın Yolunda” filminin yapımcısı Kadir Sözen açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

TAKİYE ALLAH YOLUNDA FİLMİNİN FRAGMANI -  WEB TV

TAKİYE FİLMİNDEN KARELER

Yeşil sermaye mağdurlarının dramını anlattıklarını belirten Sözen, “Filmimiz İslam'a karşı değil. Tam tersine Müslümanlar'ı korumayı amaçlayan mesajlar içeriyor” dedi. 

Avrupa'daki yeşil sermaye mağdurlarını konu alan “Takiye-Allah'ın Yolunda” filminin yapımcısı Kadir Sözen, filme gelen tehdit mesajlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. İstanbul ve Ankara'da geçtiğimiz hafta yapılan galaların ardından Türkiye'de vizyona giren filmin İslam karşıtı olmadığını vurgulayan Sözer, “Biz dini kullanarak insanların manevi duygularını sömürenlerin gerçek yüzlerini ortaya çıkarmayı amaçladık” diye konuştu.

FİLMİ İZLEMEDİKLERİNİ DÜŞÜNÜYORUM

Tehditlerin İstanbul'daki galadan hemen sonra başladığını belirten Kadir Sözen şunları söyledi: “İlk olarak yeşil sermaye mağdurlarının haklarını arayan Avrupa Türkleri Dayanışma Derneği'ne tehditler gelmiş. Filme desteklerini belirten dernek tehdit içeren e-mailler ve telefonlar almış. Ardından Filmfabrik'in Türkiye'deki ofisine benzer telefonlar geldi. Şu an pek ciddiye almıyoruz. Ama kesinlikle üzücü bir olay. Filmi izleyenler bizim İslam'a karşı, dine karşı, Müslümanlara karşı hiç bir şey söylemediğimizi, tam tersine onları koruduğumuzu görecekler. Tehditler bazı radikal gruplardan gelmiş olabilir. Ama bunu yapanların kesinlikle filmi izlemeyen kişiler olduğuna inanıyorum.”

Haberin Devamı

BİZİ DİNSİZLİKLE SUÇLUYORLAR

Tehditlerden etkilenmediklerini söyleyen Sözen, “Bu kişiler bizi dinsizlikle suçluyorlar. Cezamızı göreceğimizi söylüyorlar. Bunlar filmle hiç ilgisi olmayan üzücü şeyler” dedi. Yönetmenliğini Ben Verbong'un yaptığı filmin senaryosunu da yazan Kadir Sözen, özellikle dindar olup filmi izlemeyen kişilerin olumsuz görüş bildirdiklerini kaydederek, “Ama seyredenlerden çok güzel tepkiler alıyoruz. İzleyenler zaten vermek istediğimiz mesajı alarak İslam'a karşı bir film olmadığını görüyorlar” diye konuştu. Sözen filmin Ağustos sonunda Almanya'da da gösterime gireceğini söyledi.

Başlıca rollerinde Erhan Emre, Fahriye Evcen, Rutkay Aziz, Ali Sürmeli, Mahir Günşiray, Özay Fecht, Serkan Keskin, Yalçın Güzelce, Aykut Kayacık, Stipe Erceg, Michael Mendel ve Susan Anbe'nin yer aldığı “Takiye-Allah'ın yolunda” filmi, Ağustos sonunda Almanya'da da vizyona girecek.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!