Film

Güncelleme Tarihi:

Film
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bilgi Üniversitesi Sinema Salonu'nda bugün saat 20.00'de ‘‘Buz Fırtınası’’nı (Ice Storm) izleyebilirsiniz. İki sezon önce sinemalarda gösterildiğinde, sinema yazarları tarafından yılın en iyi filmi olarak değerlendirilen ‘‘Buz Fırtınası’’, Ang Lee'nin imzasını taşıyor. Birkaç yıl önce İstanbul Film Festivali'nde izleme imkánı bulduğumuz şahane komedi ‘‘Düğün Yemeği / The Wedding Banquet’’ (1993) ve daha sonra vizyona giren Jane Austen uyarlaması ‘‘Aşk ve Yaşam/Sense and Sensibility’’ (1995) adlı filmlerinden tanıdığımız Tayvanlı yönetmen Ang Lee, ‘‘Buz Fırtınası’’nda, her şeyin hızla değiştiği 70'li yılların ilk yarısında bu değişimden sadece çocukların değil ebeveynlerinin de payını aldığını üst orta sınıftan iki ailenin hikáyesi aracılığıyla anlatıyor. Filmin başlıca rollerini Kevin Kline, Sigourney Weaver, Joan Allen, Tobey Maguire, Christina Ricci ve Elijah Wood paylaşıyorlar. Türkçe altyazılı.

Bilet fiyatları: 1 milyon TL.

İnönü Cad. 28, Kuştepe-Şişli. Tel: (0212) 216 00 00

TİYATRO

İstanbul Devlet Tiyatrosu Aziz Nesin Sahnesi'nde bugün saat 20.00'de ‘‘Bir Casusa Ağıt’’ı izleyebilirsiniz. George Tabori'nin yazdığı, Türkçe'ye Özdemir Nutku'nun çevirdiği oyunun yönetmeni Cüneyt Çalışkur. Üç sezondur büyük ilgi gören ve yurtdışı festivallerine davet edilen ‘‘Bir Casusa Ağıt’’, üç gizli servis görevlisinin geçmişteki bir hesaplaşma nedeniyle buluşması etrafında gelişiyor. Oyunda Nihat İleri, Civan Canova ve Sema Çeyrekbaşı rol alıyorlar.

‘‘Bir Casusa Ağıt’’ 31 Ekim'e kadar salı, çarşamba, perşembe, cuma saat 20.00'de, cumartesi 15.00-20.00, pazar 15.00'te Aziz Nesin Sahnesi'nde.

Bilet fiyatları: tam 1 milyon, indirimli 500.000 TL.

AKM gişesi: (0212) 245 25 90 - (0212) 251 56 00/254

KOLOKYUM

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘‘İstanbul ve Deprem’’ konulu 1. İstanbul Şurası Toplantıları bugün sona eriyor. Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 09.30-13.00 saatleri arasında yapılacak oturumda ‘‘Yerel Yönetim Yasası’’ hakkında konuşulacak. Oturum başkanlığını Prof.Dr. Ömer Dinçer'in (Beykent Üni. İİBF) yaptığı oturuma konuşmacı olarak Ali Müfit Gürtuna (İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı), Tarhan Erdem (CHP Genel Sekreteri), Fikret Toksöz (Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği Genel Sekreteri), Birgül Ayman (TODAİE), Prof.Dr. Bilal Eryılmaz (Sakarya Üni. İİBF), Ferzan Yıldırım (WALD), Oktay Ekinci (TMMB) ve milletvekilleri Atilla Mutman (DSP İzmir - Deprem Araştırma Komisyonu Bşk.), Mehmet Pak (MHP İstanbul), Cemil Çiçek (FP Ankara), Nesrin Nas (ANAP İstanbul) katılacaklar.

14.30-18.00 saatleri arasındaki oturumda TBMM İçişleri Komisyonu'ndan Faruk Bal (MHP Komisyon Başkanı), Abdülkadir Aksu (FP Üye), Musa Öztürk (ANAP Komisyon Başkan Vekili) ve Belediye Başkanları Melih Gökçek (Ankara), Ahmet Priştina (İzmir), Sefa Sirmen (İzmit), Yılmaz Büyükerşen (Eskişehir), Celal Doğan (Gaziantep), Aytaç Durak (Adana), Aziz Duran (Sakarya), Yaşar Çerçi (Malatya), Dr. Mimar Kadir Topbaş (Beyoğlu), Mustafa Sarıgül (Şişli), Ahmet Bahadırlı'nın (Bakırköy) yanı sıra Eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanları R. Tayyip Erdoğan ve Nurettin Sözen ile Sabah gazetesi İstanbul Eki Yayın Yönetmeni Erdal Bilallar ve Hürriyet gazetesi İstanbul Eki Yazarı Ayşen Gür söz alacaklar.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Harbiye. Tel: (0212) 232 98 30

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tel: (0212) 246 65 28 - 248 10 61

KLASİK MÜZİK

Borusan Kültür ve Sanat Merkezi'nin düzenlediği açıklamalı konserler dizisi kapsamında bugün Camerata Üflemeli Çalgılar Beşlisi'nin konseri yer alıyor. Halil Turgay (flüt), Pelin Çotal (obua), Gürhan Eteke (klarinet), Cavit Karakoç (fagot), Sadi Baruh (korno) ve Yaprak Sandalacı'dan (piyano) oluşan topluluk, baroktan çağdaş müziğe geniş bir repertuvara sahip. Nefesli çalgılar için yazılmış tüm oda müziği eserlerini seslendiren Camerata Üflemeli Çalgılar Beşlisi saat 19.00'da İtalyan Kültür Merkezi'nde vereceği konserde Albert Roussel, Francis Poulenc, Rossini, M. Arnold ve J. Strauss'un eserlerini yorumlayacak.

İtalyan Kültür Merkezi, Meşrutiyet Cad. 161, Tepebaşı. (0212) 293 98 48

CAZ KONSERİ

Gürol Ağırbaş (bas), Cem Aksel (davul) ve Baki Duyarlar (piyano) bu akşam saat 22.30'da Jazz Cafe'de çalacaklar.

Hasnun Galip Sok. 20, Beyoğlu. Tel: (0212) 245 05 16

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!