Fikret Bila yürüdü

Güncelleme Tarihi:

Fikret Bila yürüdü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 1998 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi edilen Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila, önceki gece yürüyerek tuvalete gitti. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroşirurji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Kuday, dün yaptığı açıklamada, önceki akşam sürpriz bir gelişmenin meydana geldiğini belirterek, şunları söyledi:

‘‘Fikret Bey dün gece, tuvalete kendisi yürüyerek gitti. Bu onun için de bizim için de çok sevindirici bir haber. Umduğumuzdan daha hızlı iyileşiyor. Şu anda yine traketomisi (boğazında alet) var. Gözleri kapalı, yüzü gözü sargı içinde. Önümüzdeki günlerde normal bir odaya alma şansımız olacak. Ben bu süreyi haftalar olarak düşünüyordum. Ama, sözümü geri alıyorum. Günler içinde yoğun bakımdan çıkaracağız.’’

DOKTORU: BİLA ÇOK MÜTEVAZI

Bila'nın yaşama azminin çok yüksek olduğunu belirten Prof. Dr. Kuday, ‘‘Söymek istediklerini yazarak ifade ediyor. Kendisini çok fazla tanımıyorum ama çok mütevazı bir insan. Fazla ilgi istemiyor. Şu anda sizin, benim kadar bilinci yerinde. Ağzındaki protozler ve boyundaki delik olmasa rahatlıkla konuşabilir. Beslenmesini burnundan midesine bir boru koyarak sağladık. Ağzı açıldığı an beslenmesi normal olarak başlar. Yüzündeki şişler yavaş yavaş iniyor ve eski görünümüne kavuyor’’ diye konuştu.

Prof. Dr. Kuday, Fikret Bila'nın yaşama azmi sayesinde hızlı şekilde iyileştiğini söyleyerek, ‘‘Vücudunda bir gözünün dışında herhangi bir tahribat kalacağını sanmıyorum. Tahribat gören gözüne ileride protez konulacak. Çok kuvvetli bir insan. Morali bu kadar iyi olmasa, hayata bu kadar asılması kolay olmazdı’’ dedi.

Yücelen, Bila'yı ziyaret etti

Trafik kazasında yaralanan Devlet Bakanı Rüştü Kazım Yücelen ile ANAP milletvekili Şinasi Altıner, bir süredir tedavi gördükleri Amerikan Hastanesi'nden dün taburcu oldular. Başbakan Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz ve ameliyatlarını gerçekleştiren Prof.Dr. Mahmut Berkman tarafından hastane kapısına kadar uğurlanan Yücelen ile Altıner, kendilerine gösterilen ilgi ve sevginin, iyleşmelerinde çok etkili olduğunu belirttiler. Yücelen, ‘‘Pazartesi günü görevime başlayacağım. Önemli meclis oturumlarına ve bakanlar kurullarına katılacağım’’ dedi. Yücelen, eşi Müzeyyen ve oğlu Ali ile Fikret Bila'nın Ailesi'ni ziyaret etti. Özel bir ambulans içinde, tekerlekli sandalye ile İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Hastanesi'ne gelen Yücelen, ambulanstan inemedi. Yücelen, yanına gelen Bila'nın eşi Mehtap Bila ve ağabeyi Hikmet Bila'ya 'geçmiş olsun' dileğinde bulunarak, ‘‘İnşallah Fikret Bey, biran önce iyileşir. Biz de kararlaştığımız gibi Anamur'daki yazlığıma tatile gideriz’’ dedi. Yücelen, daha sonra Ata uçağı ile Ankara'ya gitti.

Yeniden doğdum

Taburcu edilen Rüştü Kazım Yücelen'den yaklaşık yarım saat sonra hastaneden sedyeyle çıkarılan ANAP Karabük Milletvekili Şinasi Altıner de gazetecilere yaptığı açıklamada, ‘‘Yeniden dünyaya gelmenin huzuru ve sevincini yaşıyorum’’ dedi. Tedavisine Başkent Hastanesi'nde devam edileceğini kaydeden Altıner, daha sonra ambulansla Ankara'ya hareket etti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!