Fikret Bila direniyor

Güncelleme Tarihi:

Fikret Bila direniyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroşirurji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Kuday, Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila'nın sağlık durumunda önceki güne nazaran bir değişiklik olmadığını söyledi. Bila'nın beyin sıvısında akmalar olduğunu, bunu önlemek için önümüzdeki günlerde plastik cerrahlarla bir ameliyat gerçekleştirmeyi planladıklarını vurgulayan Kuday, önceki akşam da, kanındaki oksijen yoğunluğunda düşme olduğunu belirtti. Kuday, şöyle konuştu:

‘‘Korktuk ve hastayı uyuttuk. Bugün (dün) ise kontrol filmleri çekildi. Durumunda kötüye gidiş yok. Likör dediğimiz beyin sıvısında akmalar var. Bu akmaları önlemek için başın ön tarafına bir operasyon planlıyoruz. Şu anda ateşi yok. Herhangi bir enfeksiyonel durumu yok. Uyandırdığımızda şuursuz hareketler yapıyor. Bu da beyin için oldukça tehlikeli. Bu nedenle sürekli uyutuyoruz.’’

Prof. Kuday, Bila'nın kazadan hemen sonra ayağa kalkmasıyla ilgili bir soruyu da, ‘‘Bu koma skalasıdır. Koma skalası kaza anında 15 iken, yetersiz taşıma koşulları nedeniyle hastaneye geldiğinde 5'e düşmüştü. Biz 7'den aşağısını koma kabul ederiz. Şu anda koma skalası 5'in biraz üstünde’’ dedi.

Fikret'le balığa gidecektik

Makedonya’DA geçirdiği trafik kazasında yaralanan Devlet Bakanı Rüştü Kazım Yücelen'in durumu her geçen gün daha iyiye gidiyor. Yücelen, Amerikan Hastanesi'nde kaldığı 420 numaralı odada dün basın mensuplarını kabul etti. Yücelen, başta sağlık durumlarıyla yakından ilgilenen Başbakan Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz ile Makedonya'ya kadar giden Amerikan Hastanesi Ortopedi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mahmut Berkman olmak üzere herkese teşekkür etti.

Kaza geçirmeden 20 dakika önce Fikret Bila ile Anamur'daki yazlık evinde 4 gün geçirmeye karar verdiklerini anlatan Yücelen, ‘‘Birlikte balığa gidecektik. Dua edin de balığa gidelim’’ dedi.

Çarpma anını hatırlamıyorum

ANAP Karabük Milletvekili Şinasi Altıner'in de durumu iyi. Amerikan Hastanesi'nde yoğun bakımdan dün çıkarılarak 218 numaralı odaya yerleştirilen Altıner ‘‘Kazayı hatırlamıyorum. Çarpma anını da hiç hatırlamıyorum’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!