Fıkra gibi adresler

Güncelleme Tarihi:

Fıkra gibi adresler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

‘‘Şantiyeyi geç, ilk sokaktan sağa dön.’’ Bilinmeyen bir adrese giderken karşılaşılabilecek bir tarif. Bunun bir mektup adresi diye yazılmış olması ise yeni yüzyılda ‘öteki Türkiye’nin bir başka göstergesi...

KONYA'da PTT'nin ‘‘Bilinmeyen adresler’’ gözüne atılan mektuplar arasında, ‘‘fıkra’’ gibi adreslerle, mezarlığa gönderilen mektuplar çıktı.

Bazı mektuplardaki adreslerde, kişinin lakabından, aracın plaka numarasına, evin önünde yanan sokak lambasından, önündeki ağacına varana kadar akla gelebilecek her yol denenerek postacıya adeta rehberlik edilmek isteniyor.

‘‘Sayın H.K.’’ ile başlayan ve devamında, ‘‘Asfalt şantiye geç ilk sokaktan sağa gir doğru git 200 metre sola dön 50 metre geç Saray Ap Kat:3 Selçuklu/Konya’’ diye ayrıntılı adres verilen mektup, İzmit'in Gebze ilçesinden postaya atılmış.

PLAKO NO'LU ADRES

Isparta'dan postaya verilen mektuba; ‘‘Sn. N.N minibüs şoförü Yeni Meram pancar fabrikası yolu’’ denilmiş ve ‘‘kendi eline verilmesi rica olunur’’ notu eklenmiş. Sadece şirketin ismi ve aracın plaka numarasının verildiği bir başka mektubun köşesine düşen ‘‘G.LTD. Şti. 42. SA 765 KONYA’’ kısa bir notla yetinilirken, Konya'dan postalanan diğer bir mektupta ise alıcının isminin (H.T) devamında, ‘‘Caminin yanında S. Apt. Konya’’ adresi yer alıyor.

Diğer bir gönderide ise sadece alıcının ismi ve plaka numarası ile ‘‘M.K 34 APJ 49 Konya’’ yetinilmiş.

Holdingin yazdığı adres: Evin önünde dut ağacı var

PTT'nin ‘‘Bilinmeyen adresler’’ gözünde alıcısına verilemediği için komisyon kararıyla imha edileceği günü bekleyen mektuplardan biri de, ölüye postalanmış. Mezarlık ismi verilerek ölüye gönderilen mektubun üzerinde, ‘‘Hacı Mehmet efendinin kabri Hacıfettan Mezarlığı- Konya’’ adresi yazılı.

Bilinen holdinglerden biri tarafından borçluya gönderilen mektuptaki adres ise şöyle:

‘‘Borçlu adı soyadı: D.G Borçlu adresi: evin önünde dut ağacı var 2 kat gece lambaları yanar en geç pazartesi.’’

LAKAP DA ÖNEMLİ

Bir mektuptaki adreste ise alıcının değil, başkasının kayınpederinin isminin yazılması uygun bulunmuş. Söz konusu mektuptaki adres, ‘‘Sayın İ.B/ S. A. G.'nin kayınpederi Konya’’ diye yazılmış.

Resmi kurum tarafından postaya verilen mektupta da alıcının hayli uzun olan ad ve soyadına (H.B.Z) uyan adres şöyle:

‘‘Tıp Fakültesi yolu, Şeker fabrikası karşısında bulunan ve cami önünden geçen cadde üzerindeki sol tarafta bulunan 4. sokağa dönünce boş arsa gerisinde bahçe kapısı mavi olan evde ikamet eder ve o civarda Cihanbeylili olarak tanınır.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!