Figen Yüksekdağ: Demokratik Suriye Güçleri Menbiç’te harekatı devam ettirecekler

Güncelleme Tarihi:

Figen Yüksekdağ: Demokratik Suriye Güçleri Menbiç’te harekatı devam ettirecekler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2016 16:39

HDP EŞ Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Menbiç’in IŞİD’den kurtarılmasına ilişkin "Menbiç’in IŞİD’den temizlenmesi ve Demokratik Suriye Güçleri tarafından IŞİD’e karşı başlatılan harekatın devam ediyor oluşu, Menbiç’in IŞİD’den temizlenmesi ve kurtarılması bu harekatın bittiği anlamına gelmiyor. Demokratik Suriye Güçleri harekatı devam ettirecekler" dedi.

Haberin Devamı

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ grup toplantısı sonrası gazetecilerin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun "ABD’nin ve hatta bizzat Obama’nın Menbiç operasyonu bittikten sonra oradaki demokratik güçlerin içinde bulunan PYD’lilerin tekrar Fırat’ın doğusuna geçeceğine yönelik sözü var.

Şimdi ABD’nin bu sözünü tutması gerekiyor" açıklamasına ilişkin düşüncelerini sorması üzerine şunları söyledi: Türkiye’deki siyasi iktidarında Suriye politikasında kırmızı çizgiler üzerinden tarif etmemesi gerekir.

Menbiç’in IŞİD’den temizlenmesi ve Demokratik Suriye Güçleri tarafından IŞİD’e karşı başlatılan harekatın devam ediyor oluşu, Münbiç’in IŞİD’den temizlenmesi ve kurtarılması bu harekatın bittiği anlamına gelmiyor.

Demokratik Suriye Güçleri harekatı devam ettirecekler. Bu nedenle geri çekilmek, başka bir yerde gitmek, IŞİD’e karşı savaşan güçlerin başka yere geçmesini istemek çok doğru yaklaşım olmaz. Suriye’de IŞİD’e karşı yürütülen mücadeleyi zafiyete uğratacak bir yaklaşım olur. Ben çok doğru bulmuyorum. Suriye, Ortadoğu politikasında kırmızı, kesin çizgiler üzerinden değil, Suriye’de demokratik istikrarın sağlanması ve özellikle de IŞİD’in bölgeden temizlenmesi üzerinden tanımlanması, tarif edilmesi gerekiyor"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!