FETÖ'nün Budistleri

Güncelleme Tarihi:

FETÖnün Budistleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2017 01:00

Malezya’da yakalanan ve Ekim 2016’da Türkiye’ye getirilerek tutuklanan Alettin Duman hakkında örgüt yöneticiliği suçundan cezalandırılması istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

FETÖ’nün ‘Malezya imamı’ olduğu ileri sürülen ve örgütün kriptolu haberleşme ağı ByLock kullandığı belirlenen Duman’ın mesajları da dava dosyasına girdi. Mesajlarda, FETÖ’nün yurtdışında nasıl yapılandığı görülürken, “Hizmet içi duyulmaması lazım” ifadesi kullanılan mesajlarda, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve çevresinin de bunu hissetmemesi gerektiği vurgusu yapılıyor.

25 Ocak 2016’daki ByLock görüşmesine göre, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in yanındaki molla grubundan bir isim, Duman’a şu mesajı atıyor: “HE (Hoca Efendi-Fetullah Gülen) sadece size anlatmamızı arzu etti, sizin üzerinizdekilerle görüşülmesini istemiyor. Brüksel merkezli bir iş derneği kuruldu. Her dilden, dinden, ırktan işadamlarını buraya getirecek bir yapı. Yönetime çaplı, bize dost HE’yi ziyaret etmiş Hindu bir işadamı girecek. Şu an Endonezya’da Riza bey kurucu Kırgız işadamımızla birlikte üyelik çalışmaları yapılıyor. İşleri yapan çaplı okul yaptıran ailenin grubunun başındaki damat yönetime girecek. Ama Budist işadamlarını da üye yapacaklar. Hindistan, Pakistan, Endonezya, Malezya, Japonya, bölgeden ilk etapta üye ve yönetime alınacak ülkeler.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!