FETÖ mağduru Yüzbaşı Murat Eren: 'Yalnız kalmamın sebebi...'

Güncelleme Tarihi:

FETÖ mağduru Yüzbaşı Murat Eren: Yalnız kalmamın sebebi...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2016 12:49

Kamuoyunda, 'Atabeyler Davası' olarak bilinen ve kumpas davalarının ilki olan davanın tek tutuklu sanığı, eski Kara Pilot Yüzbaşı Murat Eren, Kartal Açık Ceza ve İnfaz Kurumu’ndan dün tahliye oldu. Eren, "Bugün 'ben demedim mi' demek istemiyorum. Mahkemelerde bunu söylediğim hakimler şimdi cezaevinde. Dijital verilere dayalı olan ilk dava benimkiydi. Yalnız kalmamın sebebi tek başıma yargılanmamdan kaynaklandı" dedi.

Haberin Devamı

Evinde NTV'nin sorularını yanıtlayan Murat Eren, şöyle konuştu:

"Bu süreçte şehit olan vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Ben 10 senedir bugünü bekliyorum. 10 senedir yeniden yargılanayım, bul belgeler gerçek bilirkişiler tarafından incelensin ve gerçek ortaya çıksın diye bekliyorum. Bu bilirkişi raporlarıyla ben beraat edeceğime kalben inanıyorum. Kendimden eminim. 'Ben demedim mi' demek istemiyorum. Mahkemelerde 'ben demedim mi' dediğim hakimler cezaevlerinde. Keşke onlar böyle bir örgüte üye olmasalardı da ben yine cezaevinde kalsaydım. Bir şekilde olay ayaklarına dolandı. Hak yerini bulacaktır, bundan eminim."

'DİJİTAL VERİLERE DAYALI İLK DAVA BENİMKİYDİ'

"Askeri mahkemedeki yargılama dijital belgelerden dolayı. Sivil mahkemede patlayıcı bulundurmaktan ceza aldım. Aynı maddelerden Genelkurmay Askeri Mahkemesi’nden de ceza aldım. Şu an onun için de müracaat ettik. Aynı maddelerden bir sivil bir askeri ceza aldım. Davamın düşeceğine kalben inanıyorum. Dijital verilere dayalı olan ilk dava benimkiydi. Yalnız kalmamın sebebi tek başıma yargılanmamdan kaynaklandı."

Haberin Devamı

"2006 yılında TSK’dan YAŞ kararıyla ilişiğim kesildi. Gerekçe disiplinsizlikti, iddianame bile hazırlanmamıştı. Devlete küslük olmaz. Devleti yönetenler gelip geçicidir. Onlar gelip gider biz yine buradayız. Yargılama sürecim devam edecek. Evet gel derlerse de bunu geri çevirmem mümkün değil. Ben askeri lise mezunuyum. Bizi komutanlarımız Atatürkçü bir ruhla yetiştirdi. Vatanını her halükarda sev dediler. Beni cumhurbaşkanına suikastla suçladılar. Devletin başında kim varsa biz ona göğsümüzü siper ederiz. Biz böyle yetiştirildik."

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!