FETÖ 'ayaktayım bitmedim' mesajı verdi

Güncelleme Tarihi:

FETÖ ayaktayım bitmedim mesajı verdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2016 00:55

Türkiye’de şok etkisi yaratan Rus Büyükelçi suikastının aydınlatılması için savcılar ve güvenlik birimleri bütün olasılıkları inceliyor. FETÖ’nün suikastla ne amaçlamış olabileceği araştırılıyor. Birçok olasılık üzerinde duran istihbaratçılar, örgütün “Ben hâlâ ayaktayım, bitmedim” mesajı vermeyi amaçladığını belirtiyor.

Haberin Devamı

RUSYA’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’a yönelik suikasti araştıran istihbaratçılar şu sorunun yanıtını merak ediyor: “22 yaşında yeni bir polis memuru olan Mevlüt Mert Altıntaş, Rusya gibi önemli bir ülkenin büyükelçisinin programını nasıl öğrendi? Takip mi ediyordu yoksa birilerinden mi yardım aldı?” Çünkü destek almadan böyle bir eylemi yapması mümkün görünmüyor.

EL NUSRA SÜSÜ

Cinayet soruşturmasını deneyimli savcılar ve uzman istihbaratçılar yürütüyor. Çok yönlü araştırmanın her aşamasına Rus güvenlik birimleri de katılıyor. Her türlü olasılık araştırılıyor, ulaşılan bilgiler farklı kaynaklardan teyit edilmeden değerlendirmeye alınmıyor.

İstihbaratçılar, Büyükelçi Karlov’a yönelik suikastın, Hrant Dink cinayeti ve Danıştay saldırısıyla benzerlik taşıdığı görüşünde. Buradan hareketle de öne çıkan terör örgütü FETÖ. Örgütün bu suikasta El Nusra süsü verdiğine inanılıyor.

FETÖ böyle bir suikastla ne amaçlamış olabilir? Bu soru ve yanıtı da istihbaratçılar tarafından analiz ediliyor. İstihbaratçıların üzerinde durduğu üç olasılık şunlar:

FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz sonrası elinde kalan son koz, uyuyan hücreler aracılığıyla suikast düzenlemekti. İstihbaratçılar, başta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olmak üzere, devletin önemli noktasındaki isimlere en yakınlarından, örneğin korumalarından birinin saldırısından endişe ediyordu. Polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş’ın taktığı rozetle örgütün devlet adamlarına yönelik böyle bir saldırıyı gerçekleştirebileceği mesajı verdiği değerlendirmesi yapılıyor.

Suikasttın amacı Türkiye ile Rusya’nın tekrar iyiye giden ilişkileri bozmak olabilir.

Haberin Devamı

YAŞAMI MERCEK ALTINDA

FETÖ, Büyükelçi saldırısıyla “Ben hâlâ ayaktayım, bitmedim, hatta kullanışlıyım” mesajını vermeyi amaçlamış olabilir.

Hem polis hem de MİT bu olasılıkları netleştirmek için tetikçi Mevlüt Mert Altıntaş’ın tüm ilişkilerini, bütün hayatını mercek altına aldı. Tüm bağlantılarını inceliyor. Telefon görüşmelerini, HTS kayıtlarını araştırıyor.

Altıntaş’ın İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksek Okulu’na girdiği tarihten itibaren FETÖ ile bağlantısını güçlendirdiği, sık sık Işıkevleri’ne giderek sohbetlere katıldığı müfettiş raporlarına yansıdı. Başka terör örgütlerine yönelik bir bağlantı bulunamadı.

Haberin Devamı

SELEFİLERE SIZMASI İÇİN

İstihbarat çevreleri, FETÖ’nün Altıntaş’ı 2014 yılında Selefilerin arasına sızması için görevlendirdiğini tespit etti. Altıntaş’ın Selefi gruplardan üç isimle irtibat kurmaya çalıştığı belirlendi. Ancak bu temas tek taraflı. Yani sadece Altıntaş aramış, karşıdan dönüş yok.

Dün Ankara’da görüştüğümüz hemen herkes aynı analizi yapıyor: “Yeni bir polis memurunun destek almadan bu eylemi yapması imkânsız. Arkasında mutlaka bir örgüt var. Bu karanlığın arkasında FETÖ’nün silueti görünüyor.”

BAKMADAN GEÇME!