Festivale vize engeli

Güncelleme Tarihi:

Festivale vize engeli
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 1998 00:00

Haberin Devamı

Viyana'daki Sinema Türk'98'in açılış filmi Tabutta Rövaşata'nın yönetmeni Derviş Zaim , vizesinin süresi dolduğu için Avusturya'ya gidemedi.

Avusurya'nın başkenti Viyana'da, son dönemde çekilen Türk filmlerinin gösterileceği Sinema Türk'98 tatsız başladı. Etkinliğin açılış filmi olan Tabutta Rövaşata'nın yönetmeni Derviş Zaim, Schengen vizesinin sona ermek üzere olması nedeniyle Avusturya vizesi alamadı. Başka bir sanat etkinliği nedeniyle Paris'te bulunan Zaim'in, Avusturya Büyükelçiliği'ne yaptığı vize başvurusu, pasaportundaki Schengen vizesinin sona ermek üzere olması nedeniyle kabul edilmedi. Yetkililer, Zaim'in 13 Mart'ta dolacak olan vize süresinin uzatılması için gerekli işlemlerin yapılmasından sonra Avusturya'ya girebileceğini belirttiler.

Sinema Türk'98 kapsamında 7 uzun ve 4 kısa metrajlı filmin yanısıra 1960'lara kadar çekilen en başarılı 10 filmden biri olduğu belirtilen ve büyük masraflarla onarılarak çok uzun bir süre sonra ilk kez beyazperdeye yansıyacak bir sürpriz film de gösterilecek. Gösterimler Schikaneder Sineması'nda yapılacak.

Etkinliğe, Tabutta Rövaşata'nın yanısıra, Nuri Bilge Ceylan'ın Kasaba, Tunç Başaran'ın Sen de Gitme, Muammer Özer'in Hollywood Kaçakları, Reis Çelik'in Işıklar Sönmesin, Mustafa Altıoklar'ın İstanbul Kanatlarımın Altında adlı yapıtları da katılıyor.

Kısa metraj bölümünde ise Keriman Ulusoy'un Türk Sineması Belgeseli, Kenan Kılıç'ın Eşarp ve Jilet, Sırrı Karataş'ın Eşyanın Direnişi, Oktay Güzeloğlu'nun Hazırlık adlı çalışmaları gösterilecek.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!