Festivale Efes Pilsen desteği

Güncelleme Tarihi:

Festivale Efes Pilsen desteği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bugünlerde sinemayla ilgilenen herkesi 17 Nisan'da başlayacak ‘‘18. Uluslarası İstanbul Film Festivali’’nin heyecanı sarmış durumda. Merakla beklenen festivalin ağır toplarından ‘‘Ustalara Saygı’’ bölümünün sponsorluğunu üstlenen Efes Pilsen de bu yılki festivale saygılarını sunuyor.

Hepimizin bir tanesi festival, bu yıl dünyadan ve Türkiye'den tam 150 filmi sinemaseverlerle buluşturuyor. Bu yılki festivalin en önemli bölümlerinden biri de kuşkusuz ‘‘Ustalara Saygı’’. Bu bölümün sponsorluğunu kültür ve sanata -özellikle sinema ve tiyatroya- verdiği destekle tanınan Efes Pilsen üstleniyor.

Festivalin artık gelenekselleşen bu bölümünde dünya sinemasının beş büyük ustasının anısına en önemli filmleri gösterilecek. İran sinemasının önde gelen ismi Abbas Kiarostami (Arkadaşımın Evi Nerede? - Yakın Plan - Ve Yaşam Sürüyor - Kirazın Tadı), ‘‘Fransız Yeni Dalgası'nın Büyükannesi’’ Agnes Varda (Biri Şarkı Söylüyor, Diğeri Söylemiyor - Yersiz Yurtsuz - 5'ten 7'ye Cleo - Paralel Yaşamlar - Nantes'lı Jacquot) İtalyan sinemasının 50'li ve 60'lı yıllardaki unutulmaz yönetmeni Mario Monicelli (Bilinmeyen Kişiler - Büyük Savaş - Yoldaşlar - Dostlarım), Amerika'da bağımsız sinemanın ateşli savunucularından Jerry Schatzberg (Şöhretin Bedeli - Esrar Bitti - Korkuluk - Joe Tynan'ın Baştan Çıkışı - Buluşma) ve Türk sinemasın artık hayatta olmayan büyük ustası Yılmaz Güney'in filmlerine (Seyyit Han - Umut - Aç Kurtlar) yer veriliyor.

Efes Pilsen'in festivale verdiği destek bu kadarla bitmiyor. 18. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde ‘‘Ulusal Yarışma’’ bölümünde FIPRESCI jürisi tarafından seçilerek ‘‘Onat Kutlar’’ ödülünü kazanacak filmin yönetmenine, bir sonraki filmi için 30 bin dolar tutarında ‘‘Efes Pilsen Özel Ödülü’’ verilecek. Geçen yılki İstanbul Film Festivali'nde bu ödülü ‘‘Kasaba’’ filminin yönetmeni Nuri Bilge Ceylan kazanmıştı. Efes Pilsen, geçen yıl 10. Uluslararası Ankara Film Festivali'nde ‘‘Usta Beni Öldürsene’’ adlı filmi ‘‘En İyi Film’’ ödülünü kazanan Barış Pirhasan'a da bir sonraki filmi için sponsorluk esteği vermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!