Festival treni kalkıyor

Güncelleme Tarihi:

Festival treni kalkıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2002 02:12

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından bu yıl 21'incisi düzenlenecek Uluslararası İstanbul Film Festivali, 13 Nisan'da başlıyor.

28 Nisan'a kadar devam edecek festivalde beş kıtadan seçilmiş 180'i aşkın film gösterilecek. Festivalin ‘‘Türk Sineması 2001-2002’’ bölümünde Ulusal Yarışma'ya katılacak olan yasaklı ‘‘Büyük Adam Küçük Aşk’’ filminin gösterilip gösterilmeyeceği kesinlik kazanmadı. Festival yetkilileri, 'yasağın kaldırılması'nı umut ettiklerini söylemekle yetindiler.

Bu yılki Festival'de bilet fiyatları da belirlendi. Buna göre, tam bilet için 7 milyon, haftaiçi 13.30 ve 16.00 seanslarıyla, öğrenci ve 65 yaş üstü sinemaseverler 5 milyon ödeyecekler. Sabah 10.30 seanslarının biletleri ise herkese indirimli olarak sadece 4 milyon liradan satılacak. Festival kitapçığı, gösterim çizelgesi ve rezervasyon formları, 16 Mart Cumartesi gününden itibaren filmlerin gösterileceği Beyoğlu'nda Emek, Atlas, Sinepop ve Beyoğlu, Kadıköy'de Reks sinemalarında, AKM'de ve İKSV merkezinde, 1,5 milyondan satışa sunulacak. Festival programı ise kısaca şöyle;

Festival'in özel temasını oluşturan ‘‘sanat ve sanatçı’’nın dünyasını ele alan ya da edebiyat uyarlaması olan 12 film, Uluslararası Yarışma Bölümü'nde Altın Lale ödülü için yarışacak. Bu bölümde Türkiye'yi Zeki Demirkubuz'un yönettiği ‘‘Yazgı’’ temsil edecek.

‘‘Sinema Sinemaya Bakıyor’’ adıyla, beyazperdenin sihrini yaratanların seyirci tarafından daha yakından tanınması için hazırlanan bölümde, beş ünlü sinemacı üzerine beş ayrı belgesel var. ‘‘Ustalara Saygı’’ bölümde ise Türk yönetmen Tunç Başaran'ın, İngiliz yönetmen Stephen Frears'ın Japonya yönetmen Shohei İmamura ve İtalyan yönetmen Nanni Moretti'nin filmleri sunulacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!