Festival maratonunda sıra Yapı Kredi'de

Güncelleme Tarihi:

Festival maratonunda sıra Yapı Kredide
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2002 12:18

İstanbul'da bir festival bitmeden diğeri başlıyor. Önümüzdeki hafta 5 Haziran'da Yapı Kredi Sanat Festivali 2002, piyanist Hüseyin Sermet'in resitaliyle başlayacak. Azucar Moreno, gayda ustası İspanyol Hevia, Emma Shapplin, Engelbert Humperdinck eylül ayına kadar sürecek olan festivalin konuklarından bazıları.

Haberin Devamı

Festival, bir harika çocuk olarak küçükken Paris Konservatuarı'nda Olağanüstü Yetenekli Çocuklar yasasından faydalanıp eğitim gören ünlü piyanist Hüseyin Sermet'in CRR Konser Salonu'nda vereceği konserle başlayacak. 5 Haziran Çarşamba 20.30'da, Hüseyin Sermet Ravel ve Chopin çalarak festivali başlatacak.

6 Haziran Perşembe 21.15'de, iki kız kardeşten kurulu Azucar Moreno Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda verecekleri konserde Latin fırtınası estirecek. Bu kardeşler, Eurovision şarkı yarışmasında seslendirdikleri ‘‘Bandido’’ isimli şarkılarıyla tanınıyor.

7 Haziran Cuma 21.15'de, İskoçların geleneksel tulum çalgısı gaydayı konuşturan adam olarak tanınan, ama kendisi bir İspanyol olan Jose Angel Hevia, Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu'nda sahneye çıkacak.

Haberin Devamı

8 Haziran Cumartesi 21.15'de ise bir uluslararası buluşma gerçekleşecek: Gayda ustası İspanyol Hevia, bu kez sahneyi Yeni Türkü, Mısırlı Ahmet ve Birol Topaloğlu ile paylaşacak.

20 Temmuz Cumartesi 21.15'de, Fransızların klasik müzikteki dünyaca ünlü sesi Emma Shapplin, Orion Senfoni Orkestrası ile Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu'nda konser verecek.

9 Eylül Pazartesi 20.30'da, ikiz piyanist kızkardeşler Ferhan-Ferzan Önder, Friedrich Philipp, Pesendorfer Martin Kerschbaum eşliğinde verecekleri konserde CRR Konser Salonu'nde müzikseverlerle buluşacak.

22 Eylül Pazar 21.15'de, At His Very Best albümüyle Ä°ngiltere Top 10 listesinde uzun bir süre kalan Engelbert Humperdinck Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu'nda konser verecek.Â

Konserler ya Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda ya da Harbiye Cemil Topuzlu Açık ava Tiyatrosu'nda yapılacak. Biletler Yapı Kredi Yayınları Galatasaray Kitabevi'nde, CRR Konser Salonu'nda, Bağdat Caddesi'ndeki Nezih Kitabevi'nde Hilton ve Bebek'teki Dünya Aktüel Kitabevleri'nde, Carousel ve Capitol'deki Net Kitabevleri'nde, Bahariye İletişim Kitabevi'nde ve Kadiköy Alkım Kitapbevi'nde satılıyor. Telefonla rezervasyon yaptırmak isteyenler 212-252 47 00'dan 479'u arayabilir. İnternet aracılığıyla bilet satışı : http://www.teleweb.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!