Festival biletinizi İnternet’ten ayırtın

Güncelleme Tarihi:

Festival biletinizi İnternet’ten ayırtın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 1997 00:00

Haberin Devamı

Yapı Kredi Sanat Festivali konserleri için, İnternet üzerinde rezervasyon sistemi kuruldu. Superonline tarafından tasarlanan Yapı Kredi Sanat Festivali ‘97 Ağ sitesinden, festival çerçevesinde gerçekleşecek olan konserlere yer ayırtmanın dışında, festival hakkında kapsamlı bilgi de edinilebiliyor. 9-27 Eylül 1997 tarihleri arasındaki sanat festivalinde senfonik müzik, oda müziği, caz, pop, rock, blues, new age, geleneksel müzik konserlerinin yanı sıra flamenko ve tango dans gösterileri de sahnelenecek. Superonline’nın başarılı tasarımıyla renklenen festival Ağ sitesi, on-line rezervasyon yaptırmak isteyenlere çok kolay kullanımlı bir kullanıcı ara yüzü sunuyor. Rezervasyon yapıtırıldıktan sonra ise biletlerin beş gün içinde satın alınması gerekiyor.

http://www.superonline.com/yksanatfest

Kara Harp Okulu da elektronik ortamda

Kağıda basılı yıllıkların yanı sıra CD-ROM yıllıklar da yayınlayan üniversiteler arasına Kara Harp Okulu da katıldı. Kara Harp Okulu 1997-98 devreleri Albüm Heyetlerinin ortak çalışmasının bir ürünü olan E-albüm ‘97, 21. yüzyıl ve Bilgi Çağı’nın subayları olacak Harbiyelilerin çokluortam (multimedia) dünyasıyla tanışmasını sağlamak amacıyla hazırlanmış. E-albüm ‘97’yi benzerlerinden ayıran özelliği ise yüksek kaliteli ‘‘MPEG’’ formatındaki bilimsel, eğitsel ve sosyal etkinliklerden oluşan görüntüler içermesi. P. Kd. Ütğm. Yavuz Ercil başkanlığında Harbiye öğrencilerinden Eyüp Şensoy ve Güngör Karaca tarafından hazırlanan CD-ROM’un çokluortam uygulamaları ise okulun AR-GE kolu tarafından yürütülmüş.

http://www.kho.edu.tr

Devir kendi dergini kendin yap devri

İlginç Türk ‘fanzin’lerinden (fanatik magazin) Disgust artık İnternet üzerinden yayınlanıyor. Özellikle ABD’de oldukça yaygın olan fanzinler, popüler olma kaygısıyla alt kültürlerin zengin ancak yaygın olmayan beğeni ve ilgi alanlarına cevap veremeyen dergilere alternatif olarak çıkartılıyor. Genellikle fotokopi yoluyla çoğaltılan ve en büyük sorunları maddi olanaksızlıklar olan fanzinler için İnternet bulunmaz bir nimet. İnternet’in sağladığı olanakları keşfeden fanzinler de, birer birer İnternet üzerine taşınarak, yayın hayatlarına e-zin (elektronik magazin) olarak devam etmeye başlıyorlar. Disgust da, İnternet üzerine taşınan ilginç Türk fanzinlerinin öncülerinden. Üstelik Disgust, e-zin olarak fanzin günlerinden çok daha başarılı bir görünüm ve içeriğe sahip.

http://www.disguast.com/netzine.htm

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!