Festival 30 Haziran'da başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Festival 30 Haziranda başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2012 12:01

Büyükçekmece’de bu yıl 13'üncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali 30 Haziran'da başlayacak. Festival 7 Temmuz'da sona erecek.

Haberin Devamı

Yaklaşık 52 ülkenin katılımcı ve gözlemci sıfatıyla katılacağı festival için Büyükçekmece Belediyesi’nin öncülüğünde Folklor Kurumu, STK’lar ve Büyükçekmece halkı çalışmalarını sürdürüyor.

HEYKELTRAŞLAR İŞ BAŞI YAPACAK

Festival kapsamında gerçekleştirilecek heykel sempozyumunda 5 ayrı ülkeden 7 heykeltraş dev mermer blokları kendi sanatsal bakışlarıyla yontmaya başlayacaklar. Dünyaca ünlü bu heykeltıraşların yapacağı bu eserler Büyükçekmece’nin çeşitli yerlerinde sergilenecek.

Heykel Sempozyumuna bu yıl Avusturalya, Güney Kore, Tayland, Hollanda ve Türkiye ‘den heykeltıraşlar katılıyor.

AKGÜN: "AMACIMIZ ÜLKEMİZİ TANITMAK"

Festivale katılacak yabancı konukların ülkelerine mutlu dönmeleri için ellerinden gelen her türlü çabayı göstereceklerini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Amacımız halkımızı eğlendirmek kadar, yurtdışından gelen konuklarımızı elimizden geldiğince en iyi şekilde ağırlayarak her birini Türkiye’nin birer fahri elçisi haline getirmek. Festivalde dünya kültürlerini halkımıza yansıtma fırsatı da buluyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Festivale bu yıl 52 ülkeden sanatçı, heykeltıraş ve jüri üyesi katılacak.

FESTİVALE KATILACAK ÜLKELER

Amerika, Arjantin, Brezilya, Bulgaristan, Endonezya, Güney Kore, Hollanda, İspanya, KKTC, Kosova, Makedonya, Meksika, Mısır, Peru, Polanya, Sırbistan, Slovakya, Slovakya (Bando), Tataristan, Tayland, Togo, Ukrayna, Ürdün, Litvanya, Rusya, İspanya, Portekiz, Sırbistan, Slovakya, Yunanistan, Almanya, Macaristan, Kosova

FESTİVALE KATILACAK HEYKELTRAŞLAR :

Küratörlüğünü dünyaca ünlü Türk Heykeltıraş Kemal Tufan’ın yaptığı heykel sempozyumuna katılan heykeltıraşlar şunlar;
1.Luke Zwolsman (Avustralya)
2.Craig Medson (Avustralya)
3.Hwang (Güney Kore)
4.Tanadol (Tayland)
5.Jerome Symons (Hollanda)
6.Bahadır Çolak (Türkiye)
7.Kemal Tufan (Türkiye)

Festivalde sahneye çıkacak sanatçılarla ilgili bilgiler ve ayrıntılı program belediyenin internet sitesinden alınabiliyor.  

Festival 30 Haziranda başlıyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!